Πότε έγινε, τελικά, ο αρχαιότερος επικός πόλεμος στον κόσμο;

Μελετώντας τις εκλείψεις και τις θέσεις των πλανητών που αναφέρονται στο αρχαίο Ινδικό έπος Μαχαμπαράτα, ένας επιστήμονας του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστήμης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος αυτός έγινε ανάμεσα στο 1493 και το 1443 π.Χ.

Αυτό είναι αντίθετο με την επικρατέστερη άποψη που τοποθετεί το γεγονός στην Ντβάπαρα Γιούγκα ανάμεσα στο 3100 και 3000 π.Χ..Η έρευνα του καθηγητή R Narayana Iyengar (Τμήμα πολιτικής μηχανικής) βασίστηκε σε έξι διαφορετικές εκδοχές του έπους. Στις μετρήσεις του χρησιμοποίησε μοντέρνο εξοπλισμό και ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα της αστρονομίας ικανό να επικυρώνει την παρατήρηση των εκλείψεων.

Ο Iyengar, έγραψε σε ένα Ινδικό περιοδικό Ιστορίας και Επιστήμης ότι «σε ένα μεγάλο έπος όπως είναι η Μαχαμπαράτα, είναι πιθανόν τα γεγονότα να έχουν μπερδευτεί από λάθος μεταφορά του κειμένου. Όμως το παζλ συμπληρώνεται αν λάβουμε το 1478 π.Χ. σαν το έτος του πολέμου.»

Τα ευρήματα του έχουν τραβήξει το επιστημονικό ενδιαφέρον αλλά οι σκεπτικιστές αμφισβητούν την μεθοδολογία του.«Η Κάλι Γιούγκα ξεκίνησε το 3102 π.Χ. Σύμφωνα με εσάς το έτος του πολέμου είναι το 1478 π.Χ. . Ο ίδιος τύπος ηλιακής έκλειψης θα συμβεί μετά από ένα αριθμό ακέραιων πολλαπλάσιων των 18 ετών, επομένως δεν μπορούμε να στηρίξουμε την χρονολόγηση του γεγονότος μόνο στις ηλιακές εκλείψεις», ισχυρίζεται ο
αστρολόγος Dr K Balakrishna Warrier, σε γράμμα του προς τον επιστήμονα.

http://www.phenomenamagazine.com/0/editorial.asp?aff_id=0&this_cat=
Altered+States&action=page&type_id=&cat_id=68&obj_id=297

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ