Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ !

του Dr David Whitehouse

Ποια άραγε να είναι η μορφή του Σύμπαντος; Είναι κάτι άπειρο ή πεπερασμένο; Αυτά τα καίρια ερωτήματα έχουν οδηγήσει τους κοσμολόγους στη διατύπωση διάφορων θεωριών, οι οποίες συχνά αναθεωρούνται, ανάλογα με τα δεδομένα της παρατήρησης που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Μια τελευταία θεώρηση θέλει το Σύμπαν να αποτελείται από ένα πλήθος δωδεκάεδρων, το ένα δίπλα στο άλλο! Η θεώρηση αυτή συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Πλάτωνα, ο οποίος δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν υποστήριζε ότι η δομή του κόσμου βασίζεται στο πενταγωνικό δωδεκάεδρο.

Τα δωδεκάεδρα, καθώς και άλλα γεωμετρικά στερεά, είχαν αποτελέσει επίσης αντικείμενο μελέτης τόσο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, όσο κι απ’ τον Κέπλερ. Πάντως, η σύγχρονη θεώρηση, προκύπτει σαν μια ισχυρή πιθανότητα, από την συγκομιδή δεδομένων από τηλεσκόπια και δορυφόρους, που μελετούν την ακτινοβολία μικροκυμάτων που θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα της «Μεγάλης Έκρηξης» (Big Bang), της διαδικασίας δηλαδή που «γέννησε» το Σύμπαν μας.

Η μελέτη αυτής της ακτινοβολίας γνωστής και ως CMB (Cosmic Microwave Background), θεωρείται κλειδί απ’ τους κοσμολόγους για την κατανόηση του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος και της δομής του Σύμπαντος. Έτσι πρόσφατα συμπεράσματα που προκύπτουν απ’ τη μελέτη της, δείχνουν ότι το Σύμπαν δεν είναι άπειρο, αλλά πεπερασμένο και μάλιστα η δομή του θα ταίριαζε με ένα σύνολο καμπύλων πενταγώνων. Η θέση αυτή υποστηρίζεται από διάφορους ερευνητές απ’ τις Η.Π.Α., αλλά και τη Γαλλία.

Τελικά ο Πλάτωνας είχε πετύχει «διάνα» διατυπώνοντας τη θεωρία του για ένα μαθηματικά δομημένο κόσμο, λέγοντας ότι «Ο Θεός Γεωμετρεί». Όμοια και ο Δημόκριτος δεν απείχε πολύ από τη σύγχρονη επιστημονική γνώση της ύπαρξης του ατόμου. Κι όλα αυτά δίχως την υποστήριξη μιας ανεπτυγμένης τεχνολογίας παρατήρησης όπως της σημερινής. Ποια να ήταν άραγε η πηγή της γνώσης ή της έμπνευσής τους; .. Αυτό φαίνεται να αποτελεί ένα μυστήριο !!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3175352.stm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ