Ένα παιδί 13 ετών, έμαθε ένα ολόκληρο έπος, στον ύπνο του !

Είναι απ’ το Θιβέτ, είναι μόλις 13 χρονών και ξέρει απ’ έξω το μεγαλύτερο έπος του κόσμου. Το εκπληκτικό όμως δεν είναι αυτό! Το εκπληκτικό είναι ότι ο μικρός θιβετιανός ισχυρίζεται ότι έμαθε όλο το έπος ενώ κοιμόταν !!!

Πρόκειται για τον μικρό Sitar Doje από μια μικρή πόλη της επαρχίας Qamdo του Θιβέτ, ο οποίος δηλώνει ότι, όταν ήταν 11 ετών αποκοιμήθηκε και ξύπνησε γνωρίζοντας ολόκληρο το έπος του βασιλιά Gesser, αφού απλά … το είχε δει σε όνειρο !!! Το έπος αυτό είναι το μεγαλύτερο, σε μέγεθος έπος, παγκοσμίως, αφού αριθμεί περίπου 10.000.000 λέξεις, τις οποίες ο μικρός Sitar καταφέρνει να απαγγείλει σε 6 ώρες.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι, ο 13χρονος έρχεται να συνεχίσει μια παράδοση της επαρχίας Qamdo, η οποία έχει βγάλει και στο παρελθόν κι άλλους αφηγητές επών, οι οποίοι και αυτοί είχαν διδαχθεί το έπος του βασιλιά Gesser στον ύπνο τους. Μάλιστα απ’ τους 40 γνωστούς αφηγητές του Θιβέτ, μόλις οι 4 γνωρίζουν ανάγνωση !!! Αντίθετα ο 13χρονος έχει πάει σχολείο και ξέρει πολύ καλά να διαβάζει.

Συνολικά υπάρχουν 140 αφηγητές του είδους στην Κίνα και φυσικά θεωρούνται «εθνική κληρονομιά». Είναι Θιβετιανοί, Μογγόλοι ή μέλη της φυλής Tu.

Πάντως για καλό και για κακό και άσχετα απ’ τις εκπληκτικές ικανότητες αυτών των ανθρώπων, η κινέζικη κυβέρνηση έχει βαλθεί τα τελευταία χρόνια να διασώσει τον λογοτεχνικό αυτό θησαυρό του έπους του Gesser, το οποίο χρονολογείται από την εποχή του Χριστού ή κατά άλλους μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα μ.Χ. Προς το παρόν έχουν εκτυπωθεί 3.000.000 αντίτυπα της θιβετανικής έκδοσης του έργου το οποίο έχει επίσης μεταφραστεί στα κινέζικα, τα αγγλικά, τα γιαπωνέζικα, τα γαλλικά και σε άλλες γλώσσες.

Αν και … αν έχεις τέτοιους παραμυθάδες σαν τον 13χρονο Sitar Doje, τι να τα κάνεις τα βιβλία !;!

http://news.xinhuanet.com/english/2003-10/22/content_1137240.htm

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ