ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΙΘΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Πολλοί ερευνητές του παρελθόντος ξοδεύουν χρόνια έρευνας, πολύ ιδρώτα και χρήμα, για να ξεθάψουν κάτι απ’ το παρελθόν της ανθρωπότητας. Αυτός όμως πήγε να μάθει … καταδύσεις και έκανε μια μεγαλειώδη αρχαιολογική ανακάλυψη! Ο λόγος για τον κ. Penny Spikins, του οποίου η ανακάλυψη αποκτά μεγάλο και άμεσο ενδιαφέρον, καθώς είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle.

Και μάλιστα «με ένα σπάρο, δύο τρυγόνια», καθώς ο καθηγητής εντόπισε όχι έναν, αλλά δύο καταυλισμούς της Μεσολιθικής Εποχής και μάλιστα μόλις 450 μέτρα απ’ ακτή της περιοχής Tynemouth στη Βόρεια Θάλασσα. Ο πρώτος οικισμός χρονολογείται πριν από 10.000 χρόνια, ενώ ο δεύτερος – μόλις 90 μέτρα πιο πέρα – είναι μεταγενέστερος (8.500 ετών).

Το γεγονός ότι οι οικισμοί βρίσκονταν τόσο κοντά στην ακτή και παρόλα αυτά δεν είχαν γίνει γνωστοί, δείχνει ότι ίσως να είχαν πέσει στην αντίληψη και άλλων δυτών ή ψαράδων. Όμως φαίνεται ότι, χρειάζονταν η έμπειρη ματιά ενός ειδικού για να γνωστοποιηθεί η παρουσία τους: του «τυχερού» κ. Spikins !

http://www.themediadrome.com/cgi-bin/historynews/
fullnews.cgi?newsid1064796278,33945,

 

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ