Μυστήριο με ανακάλυψη μουμιοποιημένου νάνου!


Γενικά θεωρούμε ότι γνωρίζουμε την ποικιλία των όντων που φιλοξενεί ο πλανήτης μας, καθώς και αυτά που φιλοξένησε σε παλιότερες περιόδους και τώρα έχουν εξαφανιστεί. Όμως ένα πρόσφατο, απρόβλεπτο και μυστηριώδες εύρημα έχει αφήσει άναυδο τον επιστημονικό κόσμο. Ξαφνικά, από τη γη του Ιράν ξεθάφτηκε ένας «νάνος», ένα ανθρωποειδές μήκους μόλις 25 εκατοστών (!) που μοιάζει να ήρθε από το πουθενά.

Ο νάνος - ή καλύτερα το πτώμα του - βρέθηκε στην επαρχία Kerman του Ιράν, κοντά στην πόλη Shahdad και πυροδότησε μια σειρά από φήμες που θέλουν να εντοπίστηκαν τα ίχνη μιας ολόκληρης αρχαίας... νανό-πολης !!! Άσχετα απ' το αν οι φήμες έχουν κάποια βάση, ο ένας και μοναδικός νάνος που ξεθάφτηκε - και μάλιστα σε άριστη κατάσταση - αποτελεί από μόνος του «πονοκέφαλο» για τους αρχαιολόγους.

Αν οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι έχουν «κολλήσει» μπροστά στον αρχαίο νάνο, κάποιοι άλλοι βιάζονται να τελειώνουν με την υπόθεση αυτή. Πρόκειται για τις αρχές της χώρας που δεν θέλουν και πολλά μυστήρια να ξεφυτρώνουν από το «πουθενά», ούτε καμία αναστάτωση από τον θόρυβο που προκάλεσε στην περιοχή η ανακάλυψη αυτή. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον ισλαμικό κόσμο!

Έτσι οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού του Kerman πιέζουν τις καταστάσεις για να επιταχυνθούν οι έρευνες και να λυθεί το μυστήριο όσο γίνεται πιο σύντομα. Προς το παρόν δεν έχουν διεξαχθεί ιατροδικαστικές έρευνες στο πτώμα, ούτε έχουν καθοριστεί το φύλο του ή η ηλικία του όντος αυτού τη στιγμή του θανάτου του. Κάποιες εκτιμήσεις πάντως θέλουν να πέθανε σε ηλικία 16 με 17 ετών.

Κάτι άλλο που προκαλεί κατάπληξη είναι ότι ο νάνος βρίσκεται σε κατάσταση μουμιοποίησης - αποκαλείται λοιπόν «μουμιοποιημένος νάνος» - ενώ κανένας αρχαίος λαός του σημερινού Ιράν δεν εφάρμοζε τη μουμιοποίηση στους νεκρούς του, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης Shahdad ανάγεται στην περίοδο της δυναστείας των Σασσανιδών (3ος- 7ος αι. μ.Χ.) Μια εναλλακτική άποψη υποστηρίζει ότι ο νάνος θα μπορούσε να είχε ταριχευτεί με φυσικές διεργασίες.

Τα πράγματα δείχνουν σοβαρά, και για ένα άλλον λόγο. Λαθρέμποροι προσπάθησαν πρόσφατα να «εξάγουν» τη μούμια του νάνου στη Γερμανία έναντι του αστρονομικού ποσού των 3.000.000 δολαρίων! Κάποιος είχε την... «γενναιοδωρία» να πληρώσει ακριβά για την κατοχή του ευρήματος. Τελικά η απόπειρα αποκαλύφθηκε και ακυρώθηκε από την αστυνομία, που συνέλαβε τους δύο «εξαγωγείς».

Περιμένουμε λοιπόν και εμείς για τη λύση του μυστηρίου ή για το (ξανά)θάψιμό του.

Πηγές & Σχετικά Links:

- http://www.chn.ir/en/news/?id=5893&section=2

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

_-= ESOTERICA.gr Forums - Ομάδες Συζήτησης & Έρευνας =-_

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του
Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ