ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Στις μέρες μας η Αστρολογία είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη επιστήμη, για να μην πούμε ότι ένα πλήθος διανοούμενων την θεωρεί μια απάτη και μια ψευδο-επιστήμη. Σε αντιμετώπιση των «αντιφρονούντων», δόθηκε πριν λίγο καιρό στην Ινδία μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, από έναν «μαιτρ του είδους». Στη συνέντευξη αυτή ο Dr. Raj Baldev, διάσημος στη χώρα του για την ενασχόλησή του με την Αστρολογία, την Αστρονομία, τα Κοσμο-Μαθηματικά και τη Μεταφυσική – μ’ άλλα λόγια ένας ταλαντούχος και πολυπράγμων επιστήμονας, ώστε να θεωρείται ο «Αριστοτέλης της Ινδίας»– αντικρούει τα επιχειρήματα των αντιπάλων της Αστρολογίας. Την συνέντευξη πήρε ο δημοσιογράφος Manish Kumar της “Hindustan Times”.

Την παρέμβαση του Dr. Baldev προκάλεσε η δημοσιοποίηση μιας έρευνας που διεξήγαγαν ο πρώην αστρολόγος Geoffrey Dean, απ’ το Perth της Αυστραλίας και ο Ivan Kelly, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του Saskatchewan, του Καναδά. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίαζαν την αστρολογία σαν μια κίβδηλη επιστήμη.

Βασική τοποθέτηση του Dr. Baldev αποτελεί το ότι ο κάθε αποκαλούμενος «αστρολόγος» ή η κάθε αστρολογική πρόβλεψη, δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στη μελέτη των άστρων, αλλά και σε ένα αριθμό παραγόντων που καθορίζουν την πορεία των γεγονότων. Εφόσον λοιπόν οι «διώκτες» της Αστρολογίας αγνοούν αυτό το γεγονός, φυσικό είναι να την μελετούν και να την παρουσιάζουν σαν μια επιφανειακή και κίβδηλη επιστήμη.

Για τον Dr. Baldev, αλλά και για την ινδουιστική παράδοση, η Αστρολογία αποτέλεσε την πανάρχαια επιστήμη που γέννησε με το πέρασμα του χρόνου την Αστρονομία - ή τουλάχιστον ήταν η δίδυμη αδελφή της – αλλά και τα κοσμο-Μαθηματικά και τη Μεταφυσική.

Πρόκειται δηλ. για μια πολύπλοκη επιστήμη τα μυστικά της οποίας δεν αποκάλυπταν στους αμύητους οι αρχαίοι Ινδοί σοφοί για συγκεκριμένους λόγους:

α) η όλη εκπαίδευση – θεωρητική και πρακτική ενός αστρολόγου – διαρκούσε γύρω στα 25 χρόνια,
β) περιέχει μυστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακούς και εγωιστικούς σκοπούς από την λεγόμενη «ταντρική μαγεία».

Μ’ άλλα λόγια, οι αρχαίοι σοφοί της Ινδίας, διαφύλατταν ως «κόρη οφθαλμού» τη γνώση, που κατά κανόνα ήταν καρπός του θεσμού των Μυστηρίων και στα οποία επιβάλλονταν όρκοι σιωπής, επειδή πάντα υπήρχε ο κίνδυνος, η γνώση που θα έπεφτε στα χέρια ανθρώπων χωρίς ηθική, να χρησιμοποιούνταν για «μαύρους» σκοπούς. Το καθεστώς αυτό ίσχυε όχι μόνο στην αρχαία Ινδία, αλλά και σε κάθε μέρος της Γης όπου άκμασε ο θεσμός των Μυστηρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον Dr. Baldev, που και οι γνήσιοι και πραγματικοί αστρολόγοι είναι «μετρημένοι στα δάκτυλα».

Ο Dr. Baldev, προχωράει και παραπέρα προσπαθώντας να προσδώσει στην Αστρολογία ένα υπόβαθρο, βασιζόμενος στις γνώσεις της σύγχρονης επιστήμης και προσπαθώντας να αποδείξει ότι «τα άστρα, δεν είναι απλά και ανεξάρτητα με τη ζωή μας ουράνια σώματα».

Διευκρινίζει κατ’ αρχάς ότι, ο όρος «άστρα» χρησιμοποιείται για τον Ήλιο και τους πλανήτες, σώματα που επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη ζωή στη Γη. Για παράδειγμα η επίδραση του Ήλιου είναι καταλυτική για όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και κυρίως για τους πλανήτες αερίων, όπως είναι ο Δίας κι ο Κρόνος. Η σημασία αυτών των δύο πλανητών για την Αστρολογία είναι μεγάλη, καθώς αποτελούν δύο μίνι-ήλιους, μιας και οι ίδιοι εκπέμπουν στο διάστημα κάποια δικιά τους ενέργεια (ενώ όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες, απλά αντανακλούν την ενέργεια του ήλιου).

Αλλά και κάθε ουράνια κίνηση επηρεάζει την ζωή στη Γη και σε όλο το ηλιακό σύστημα. Ο Dr. Baldev βασίζει αυτή τη θεώρηση στα συμπεράσματα της σύγχρονης επιστήμης, η οποία μελετώντας χαοτικά συστήματα της φύσης έχει διαπιστώσει ότι, η μια δράση που γίνεται μέσα σ’ ένα χαοτικό σύστημα - όσον μικρή κι αν είναι αυτή - μπορεί να επηρεάσει σε δραματικό βαθμό ολόκληρο ή μέρη του συστήματος. Χαρακτηριστικό και διάσημο είναι το παράδειγμα της πεταλούδας που με το πέταγμά της π.χ. στην Αυστραλία, μπορεί να προκαλέσει καταιγίδες στην Ευρώπη! Πόσο μάλλον οι θέσεις, η κίνηση και η δραστηριότητα των ουρανίων σωμάτων τονίζει ο Dr. Baldev!

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης στη ζωή μας και η Σελήνη, της οποίας η βαρύτητα επηρεάζει έναν «υδάτινο πλανήτη» όπως είναι η Γη, αλλά και τον άνθρωπο, ο οποίος αποτελείται από 70% νερό! Αλλά η επιρροή της Σελήνης δεν σταματάει εκεί κι αυτό μπορεί να φανεί απ’ το πώς επηρεάζει τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και τη Γη ολόκληρη, μια ηλιακή έκλειψη (κατά την οποία η Σελήνη κρύβει τον Ήλιο).

Ο Dr. Baldev, τονίζει επίσης ότι, ο αστρολογικός χάρτης και οι σχετικές θέσεις των ουρανίων σωμάτων κατά τη γέννηση ενός ατόμου, αποτελούν μόλις το 24% των στοιχείων που επηρεάζουν τις προβλέψεις που αφορούν το άτομο, ενώ το άλλο 76% (!) επηρεάζεται από άλλους παράγοντες. Αυτό εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι στη Γη με το ίδιο πεπρωμένο! Ακόμα και στην περίπτωση των διδύμων, κάθε εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου παίζει ρόλο, προσδίδοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά και πορεία ζωής σε κάθε παιδί. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μοίρα ενός ατόμου αναλύονται από τον ο Dr. Baldev ως εξής: οι σχετικές θέσεις των ουρανίων σωμάτων κατά τη γέννηση ενός ατόμου, το γονιδίωμά του (κληρονομικότητα που μπορεί να βασίζεται είτε στον πατέρα είτε στη μητέρα), η περιοχή που γεννήθηκε το άτομο, η περιοχή που ανατράφηκε (μέχρι τα 17 χρόνια για τα αγόρια και μέχρι τα 13 για τα κορίτσια), το οικογενειακό περιβάλλον και η μοίρα σαν αποτέλεσμα δράσεων από προηγούμενη ενσάρκωση ή ενσαρκώσεις του ατόμου.

Επιζητώντας να ισχυροποιήσει τη θέση της Αστρολογίας, ο Dr. Baldev τονίζει ότι ΜΟΝΟ ένας επιστήμονας με σφαιρική γνώση και ταλέντο μπορεί να αποκαλείται ένας αστρολόγος. Κι αυτό επειδή το αντικείμενο της μελέτης του δεν θα είναι μόνο οι θέσεις των άστρων – όπως του αστρονόμου – αλλά και πλήθος άλλων επιστημών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του διάσημου Johannes Kepler (1571-1630), οποίος πέρα από εξέχων αστρολόγος υπήρξε και μεγάλος μαθηματικός και αστρονόμος, φτάνοντας στη διατύπωση του γνωστού «Νόμου του Κέπλερ» που διέπει την ελλειπτική κίνηση των πλανητών γύρω απ’ τον Ήλιο. Ο Κέπλερ υπήρξε ο συνεχιστής του έργου μιας άλλης ιδιοφυΐας: του Tycho Brahe.

Διάσημη επίσης υπήρξε η δράση των αστρολόγων και στα αρχαία χρόνια, γεγονός που δείχνει την προβολή και το μεγαλείο της γνώσης αυτής μέσα στους αιώνες. Ακόμα και βιβλικές αναφορές συναντάμε για αστρολογικούς κύκλους και προβλέψεις συχνά καλυμμένα κάτω από συμβολισμούς και αναλογίες. Για παράδειγμα ο Dr. Baldev, αναφέρει ένα απόσπασμα απ’ τον Δανιήλ, που προφητεύει κάποιο γεγονός μιλώντας για κάποιες συμβολικές περιόδους τις οποίες ονομάζει «εποχές». Μια εποχή αντιστοιχεί σε 360 δικά μας έτη, φτάνοντας η πρόβλεψη να αναφέρεται στο έτος 1798, έτος που τελειώνει μια εποχή άνθισης του Ρωμαιοκαθολικισμού.

Ο Dr. Baldev ολοκληρώνει τη συνέντευξή του, απαριθμώντας μια σειρά από επιτυχημένες προβλέψεις που έκανε ο ίδιος και που αφορούσαν στις πολιτικές εξελίξεις της σύγχρονης Ινδίας. Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν μία προς μία, καθιστώντας αξιόπιστο τον Ινδό αστρολόγο, αλλά και ενισχύοντας την άποψή του ότι, η Αστρολογία είναι μια πανάρχαια αυθεντική επιστήμη, ικανή να χρησιμοποιήσει μια βαθύτερη γνώση των Νόμων της Φύσης για να επιτελέσει το έργο της.

Τέλος, καλεί τους επικριτές της Αστρολογίας, να πάψουν να βασίζονται σε επιφανειακά στοιχεία για να την κριτικάρουν, μιας και μια τέτοια στάση απλά επιδεικνύει την άγνοιά τους για το βαθύτερο νόημα και τη λειτουργία των φυσικών Νόμων και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Για περισσότερη, βαθύτερη και ουσιαστική γνώση πάνω στην Αστρολογία, ο Dr. Baldev παραπέμπει στην ιστοσελίδα www.occultastrology.com.

Πηγή: http://www.indiaexpress.com/news/technology/
interviews/20030825-0.html

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ