Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από
την "Θύρα του Gantenbrink" ;;
Το Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας ! - ( συνέχεια )

 

17 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 π.μ.

Περίπου στις 4:57 ώρα Ελλάδος από μία οπή που είχε διανοιχτεί στο κέντρο ανάμεσα στα χάλκινα χερούλια της πόρτας και λίγο πιο κάτω από το ύψος που αυτά βρίσκονται, η κάμερα του ρομπότ "Pyramid Rover" (μέσω ενός μακρυού μεταλικού σωλήνα) πέρασε πίσω από την πόρτα και μέσα από την Ζωντανή (;;) Ιντερνετική μετάδοση οι θεατές μπόρεσαν να δουν για λίγα δευτερόλεπτα έναν χώρο (ίσως μισό με ένα μέτρο μήκος) όπου ο αεραγωγός φαίνεται να συνεχίζεται, ή να υπάρχει και άλλος χώρος προς τα πλάγια - υπόθεση που δεν μπορεί να εξακριβωθεί λόγω του λιγοστού φωτός (η φωτεινή πηγή της κάμερας του ρομπότ μπόρεσε να φωτίσει μέσα απο την μικρή οπή σχεδόν μόνον ευθεία μπροστά). Το πέτρινο δάπεδο αυτού του χώρου φαίνονταν ιδιαίτερα λείο και φαίνεται να διαθέτει μία αυλάκωση ή κανάλι προς τα δεξιά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτός ο χώρος φράζεται, χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του Dr. Hawass (ο τωρινός επικεφαλής των Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων) από μία δεύτερη μυστική πόρτα!! Η αυλάκωση του δαπέδου φαίνεται να συνεχίζεται κάτω από τη δεύτερη αυτή πόρτα η οποία πιθανώς έχει στην επιφάνειά της διάφορες ρωγμές - κατά τη διαβεβαίωση και του Dr. Hawass. Υπάρχει η υπόνοια παρόμοιας σχισμής όπως και της πρώτης πόρτας κάτω και από την νεοανακαλυφθείσα!

Σε αυτό το σημείο η αναμετάδοση και η αντίστοιχη εκπομπή του National Geographic έκλεισε απότομα, κυρίως με τα λόγια του διάσημου Αιγυπτιολόγου ότι η διερεύνηση του θέματος θα συνεχιστεί και ότι σίγουρα βρισκόμαστε, αν μη τι άλλο, ήδη μπροστά σε μία σημαντική ανακάλυψη.


η εικόνα μέσα από την οπή στην
"Θύρα του Gantenbrink"


βελτιστοποιημένη έκδοση της ίδιας εικόνας -
αυτό που φωτίζεται είναι η δεύτερη θύρα που ανακαλύφθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου!

( πιο πρόσφατη - και μεγαλύτερης ανάλυσης - εικόνα της 2ης Θύρας >> )

Το όλο θέμα με τον τρόπο που μεταδόθηκε, κάθε άλλο παρά ζωντανή αναμετάδοση θύμιζε. Ο χρόνος που είχε ο Dr. Zahi Hawass για να αντιληφθεί και να ανακοινώσει στους χιλιάδες θεατές της εκπομπής ότι αυτό που είδαν για ελάχιστα δευτερόλεπτα στις οθόνες τους ήταν όντως μία δεύτερη πόρτα δεν δικαιολογεί μία σοβαρή και με στοχασμό αρχαιολογική σκέψη. Η αντίδρασή του ήταν ακαριαία (!!) και το φως ίσα που πρόλαβε να φωτίσει το απέναντι από την οπή πέτρωμα. Φαίνεται πως μάλλον η ανακοίνωση ήταν προμελετημένη, δεν αμφιβάλλουμε ότι όντως πρόκειται για μία πόρτα - στην πραγματικότητα το ευχόμαστε, αλλά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μετάδοση προσέβαλλε, κατά κάποιον τρόπο, τη νοημοσύνη των ανθρώπων με γνήσιο ερευνητικό πνεύμα και απογοήτευσε όλους αυτούς που τόσες εβδομάδες τώρα, αφότου προπαγανδίστηκε έντονα από το κανάλι και τον διαδικτυακό τόπο του National Geographic, περίμεναν μία τουλάχιστον πιο εντατική ματιά στο μυστήριο αυτό κατασκεύασμα μέσα στην ίδια τη Μεγάλη Πυραμίδα.
(θα πρέπει να πούμε ότι η σύνδεση με τα μηχανήματα που εξυπηρετούσαν την δικτυακή αναμετάδοση ήταν αρκετά δυσχερής και υπήρξαν πολύ μεγάλα διαστήματα διακοπής και πλήρους παύσης, μάλλον επειδή τις συγκεκριμένες ώρες χιλιάδες επισκεπτών θα είχαν κατακλήσει το site του National Geographic)

Νωρίτερα στην εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά και το άνοιγμα του τάφου που θεωρείται ότι ανήκει σε έναν Επιστάτη χωριού εργατών στην κατασκευή των Πυραμίδων του οροπεδίου της Γκίζας σε απόσταση περίπου 1,6 km από την Μεγάλη Πυραμίδα. Σύμφωνα με ιερογλυφικά που βρέθηκαν στον τάφο το όνομά του ήταν Nyswt-Wsret και διάφορα πήλινα αντικείμενα που βρέθηκαν εντός του τάφου χρονολογούνται από την εποχή της 4ης Δυναστείας (2575-2465 π.Χ.). Όντως κάτω από το πέτρινο κάλυμα της σαρκοφάγου βρέθηκε ο σκελετός ενός άντρα κατά τα φαινόμενα και την έμπειρη ματιά του Dr. Hawass.

Ο σκελετός του Επιστάτη των "Κατασκευαστών των Πυραμίδων"
Nyswt-Wsret (Ny Swt W
srt)
Η διάνοιξη της Σαρκοφάγου του Επιστάτη Ny Swt Wsrt

Ο Dr. Hawass σε χαρακτηριστική του δήλωση μετά το άνοιγμα της σαρκοφάγου είπε ότι: "...αισθάνεται πως το άνοιγμα της σαρκοφάγου και η εύρεση του σκελετού αυτού δείχνει τη σημαντικότητα της ανακάλυψης και απορρίπτει ολοκληρωτικά τη θεωρία ότι κάτι τόσο ιδιοφυιές όπως οι πυραμίδες κτίστηκε απο σκλάβους..." !!

Επιστρέφοντας ξανά στη ζωντανή αναμετάδοση της επιχείρησης από το National Geographic σημειώνουμε πως δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν η Διαδικτυακή Μετάδοση ήταν η ίδια με την τηλεοπτική ή εάν παρελήφθησαν σημαντικά στοιχεία από αυτή, οπότε και είμαστε έτοιμοι να ανασκευάσουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις όταν μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τη μαγνητοσκόπηση της τηλεοπτικής.

Ελπίζουμε πάντως η συγκεκριμένη ανακάλυψη, ή μάλλον η εκπληκτική της συνέχεια όπως ανακοινώθηκε, να μην πέσει θύμα οποιονδήποτε συμφερόντων (είτε εμπορικών, είτε "επιστημονικών") και ευχόμαστε στον Dr. Zahi Hawass να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα την υπόσχεση που έδωσε, να εξιχνιάσει δηλαδή το μυστήριο του Κατώτερου Νότιου Αεραγωγού και των δύο Θυρών του!

(προσθήκη)
30 Σεπτεμβρίου

Καθώς, όπως φαίνεται, οι ανακοινώσεις όσον αφορά τη σημαντική αυτή ανακάλυψη μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα είναι ιδιαίτερα φειδωλές και ενίοτε αντιφατικές, 13 ολόκληρες ημέρες μετά την "ζωντανή μετάδοση" του National Geographic σας μεταφέρουμε κάποιες κατατοπιστικότερες - και μεγαλύτερης ανάλυσης - εικόνες από την προετοιμασία και την πορεία του εξελιγμένου ρομπότ της εταιρίας iRobot της Βοστώνης που τιτλοφορήθηκε ως "Pyramid Rover" όπως και κάποιες δηλώσεις των πρωτεργατών της αποστολής!

Η ομάδα των ειδικών και τεχνικών και επιστημόνων μπροστά στου ηλεκτρονικούς υπολογιστές ελέγχου και επικοινωνίας του "Pyramid Rover" (η ανάπτυξη του οποίου κόστισε περίπου $250.000) κάποιες ώρες πριν την έναρξη της επιχείρησης...
Ο ειδικός μηχανικός της iRobot, Gregg Landry καθώς κατευθύνει το ρομπότ προς την είσοδο του "αεραγωγού"...
Το ρομπότ της αποστολής εισάγεται στην είσοδο του Κατώτερου Νότιου Αεραγωγού. Το σχήμα της εισόδου είναι τετράγωνο με πλευρές περίπου 20 εκατοστών του μέτρου!
Το ρομπότ έχει διανείξει μία τρύπα στη "Θύρα του Gantenbrink" και ετοιμάζεται να εισάγει το σωλήνα με την κάμερα οπτικών ινών μέσα από αυτήν...
Εικόνα της 2ης πόρτας που αποκάλυψε η κάμερα του Pyramid Rover! Φαίνονται καθαρά οι ρωγμές πάνω της και γενικώς το σχετικά ακατέργαστο (από μία πρώτη εξέταση) της επιφάνειάς της...
Ψηφιακά ενισχυμένη - όσον αφορά την φωτεινότητα - εικόνα της νέας πόρτας από το εξαίρετικό site του Βέλγου αρχιτέκτονα και πυραμιδολόγου Robert Bauval (http://www.robertbauval.com)

Αμέσως μετά την ανακάλυψη της δεύτερης αυτής κρυφής πόρτας ο καθηγητής Zahi Hawass δήλωνε ενθουσιασμένος ότι "πρόκειται για τη σημαντικότερη ανακάλυψη στη Μεγάλη Πυραμίδα μέσα στα τελευταία 130 χρόνια" και ότι "η νέα πόρτα φαίνεται ότι έχει σφραγιστεί για να αποκρύψει κάτι σημαντικό..."

Στη συνέντευξη τύπου δήλωσε - με πιο επιστημονική οπωσδήποτε νοοτροπία - ότι το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι θύρες μέσα στον αεραγωγό "χρησίμευαν ως περάσματα (συμβολικά) του Φαραώ προς την μεταθάνατο ζωή". Ο συνεργάτης του, γνωστός αιγυπτιολόγος επίσης, Mark Lehner συμπλήρωσε ότι "πιστεύεται πως οι λεγόμενοι αεραγωγοί είναι στην πραγματικότητα σήραγγες για την ψυχή του Βασιλιά...". Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν ο Mark Lehner, είχε αποδεδειγμένα "παρεκλίνει" από το επίσημο αιγυπτιολογικό δόγμα, ασπαζόμενος ακόμη και πεποιθήσεις του "κοιμώμενου προφήτη" Edgar Cayce για τη σύνδεση της Μεγάλης Πυραμίδας με την Ατλαντίδα!

Η συμβολική χρήση τέτοιων εμποδίων ή ψέυτικων περασμάτων είναι φυσικά γνωστή και αποδεκτή, σε συνδυασμό με τα αρχαία αιγυπτιακά κείμενα με οδηγίες προς τον νεκρό (που τοποθετούνταν και μέσα στις σαρκοφάγους), όπως το "Εκδήλωση προς το Φως" (ή "Βίβλος αποκαλύπτουσα το Φως εις την Ψυχήν"), πιο γνωστό ως "αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών" που προβλέπουν "σκληρές" δοκιμασίες και εμπόδια για την ψυχή του νεκρού μέχρι να καταφέρει να φτάσει στην χώρα του Αμέντι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια το όλο ζήτημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι κρυφές πόρτες βρίσκονται στον λεγόμενο "θάλαμο της Βασίλισσας" και όχι στον κυρίως θάλαμο όπου και υπάρχει η ογκώδης γρανιτένια θήκη που υποτίθεται πως στέγαζε την βασιλική σαρκοφάγο. Οι αεραγωγοί του κυρίως θαλάμου είναι διαπιστωμένα ανοικτοί προς το εξωτερικό της Πυραμίδας...


Ο καθηγητής Zahi Hawass


( >> συνέχεια με την είδηση: Και τρίτη μυστική πόρτα στους "αεραγωγούς" της Μεγάλης Πυραμίδας !! - 30 Σεπτεμβρίου 2002)

(<< συνέχεια της είδησης: "Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα;" - 16 Σεπτεμβρίου 2002)

Arzuna
ESOTERICA.GR

Προσθέστε: Σχόλια - Παρατηρήσεις - Δικές σας απόψεις,

στην διεύθυνση arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ