Οι πρόγονοι μας μιλούσαν εδώ και 500.000 χρόνια !



Το γενεαλογικό δέντρο της ανθρωπότητας φαίνεται ότι συνέχεια αναθεωρείται! Μέχρι τώρα πιστεύονταν ότι για πρώτη φορά οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν την ικανότητα ομιλίας πριν από 160.000 χρόνια. Τώρα όμως, νέα στοιχεία τοποθετούν την ικανότητα ομιλίας ακόμα πιο παλιά. Ακόμα και 500.000 χρόνια πριν !

Η υπόθεση αυτή έχει διατυπωθεί πρόσφατα από επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Alcala της Ισπανίας. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν οι επιστήμονες μελετώντας πέντε δείγματα αρχαίων κρανίων. Πάνω τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν την ύπαρξη κατάλληλων «οργάνων» για την έκφραση ομιλίας.

Αυτό σημαίνει ότι η εποχή του έλλογου ανθρώπου (μιας και η ικανότητα ομιλίας συνεπάγεται και μια ανεπτυγμένη λογική) πρέπει να τοποθετηθεί σε ακόμα παλιότερες εποχές απ’ τις κοινά αποδεκτές.

Γενικά, αυτές οι αρχές της ανθρωπότητας και οι … «χαμένοι κρίκοι» της, τοποθετούνται όσο πάει και πιο μακριά σε ένα άγνωστο – προς το παρόν – παρελθόν, για το οποίο μόνο μύθοι και παραδόσεις αναφέρονται. Μήπως τελικά το παρελθόν μας δεν είναι και τόσο … πρωτόγονο;

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/13178_hominids.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ