Απομεινάρια αρχαίου ευρωπαϊκού πολιτισμού συνδέονται με την Ατλαντίδα


Σε μια εποχή που η αναζήτηση της θρυλικής βυθισμένης ηπείρου της Ατλαντίδας είναι σε έξαρση, μια ομάδα αρχαιολόγων έφτασε σε εξαιρετικές διαπιστώσεις για την ύπαρξη ενός αρχαίου πολιτισμού στη Βόρεια Ευρώπη που κι αυτός έχει πλέον βυθιστεί. Μάλιστα κάποιες υποθέσεις θέλουν αυτόν τον χαμένο πολιτισμό να είναι απομεινάρι ή συνέχεια του πολιτισμού των Ατλάντων.

Τα ίχνη αυτού του πολιτισμού που χρονολογείται 10.000 χρόνια πριν (γύρω στο 8.000 π.Χ.) εντοπίστηκαν στα βάθη της Βόρειας Θάλασσας από Άγγλους αρχαιολόγους του πανεπιστημίου του Μπέρμπινγχαμ. Με τη βοήθεια υπερσύγχρονων τεχνολογικών μέσων οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπαραστήσουν την περιοχή που ενώνει τα βρετανικά νησιά με την ηπειρωτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η περιοχή αυτή υπήρξε πριν από 10.000 χρόνια μια εύφορη πεδιάδα, όπου άκμασε ένας άγνωστος πολιτισμός. Το αποτέλεσμα της εργασίας τους είναι ένα τρισδιάστατο μοντέλο της περιοχής αυτής, πριν αυτή καταβυθιστεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ύπαρξη ενός τα τέτοιου πολιτισμού ταιριάζει με αρχαίες διδασκαλίες και παραδόσεις που αναφέρονται στην μυθική Ατλαντίδα, στον τελικό καταποντισμό της και τα μεταναστευτικά απομεινάρια των Ατλάντων που αποίκισαν την Ευρώπη αλλά και την Ασία και την Αμερική.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις αυτές, η Ατλαντίδα υπέστη μια σειρά καταστροφών, σαν αποτέλεσμα σεισμών και τεράστιων γεωλογικών ανακατατάξεων σε διάφορες φάσεις: μια πρώτη καταστροφή συνέβη πριν από 800.000 χρόνια, μια δεύτερη πριν από 200.000 χρόνια και μια τρίτη πριν από 80.000 χρόνια. Από τις καταστροφές αυτές απέμεινε σαν τελευταίο «κάστρο» αυτού του πολιτισμού το νησί της Ποσειδωνίας, το οποίο αναφέρει ο Πλάτωνας ότι καταβυθίστηκε γύρω στο 9.564 π.Χ. Υποθέσεις θέλουν, γεωλογικά κατάλοιπα της ηπείρου των Ατλάντων, να είναι τα βρετανικά νησιά, οι Κανάριοι Νήσοι και το Cabo-Verde (νήσοι του Πράσινου Ακρωτηρίου).

Έτσι λοιπόν, οι Βρετανοί αρχαιολόγοι εικάζουν ότι, πιθανόν αυτός ο πολιτισμός που ανακάλυψαν στα βάθη της Β. Θάλασσας, να προέκυψε από ένα μεταναστευτικό ρεύμα των Ατλάντων. Η εύφορη αυτή κοιλάδα μάλλον βυθίστηκε τελικά - χωρίζοντας τα βρετανικά νησιά από την ηπειρωτική Ευρώπη – με το τελευταίο λιώσιμο των αρκτικών πάγων.

Αν οι ανακαλύψεις και οι υποθέσεις των Άγγλων αρχαιολόγων αποδειχθεί ότι έχουν κάποια βάση, τότε ένας σημαντικός «κρίκος» μεταξύ του μύθου και της ιστορίας έχει εντοπιστεί, για να ριχθεί περισσότερο φως στο παρελθόν της ανθρωπότητας.

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/12245_Atlantis.html

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ