Ανοιχτή επιστολή από πνευματικούς κύκλους: "Στηρίζουμε Kerry για πρόεδρο των ΗΠΑ"

Η προεκλογική εκστρατεία είναι στο τέλος της, στις Η.Π.Α. και οι «μονομάχοι» Bush-Cheney απ’ τη μια πλευρά και Kerry-Edwards από την άλλη, διασταυρώνουν καθημερινά τα ξίφη τους. Μέσα σε αυτή την «αρένα», αίσθηση προκαλεί μια ανοικτή επιστολή κάποιων ανθρώπων απ’ τον χώρο του πνεύματος και της εσωτερικής αναζήτησης, που δηλώνουν σαφώς υπέρ του Kerry και καλούν τους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Η ανοικτή αυτή επιστολή έχει υπογραφεί από 36 ηγέτες πνευματικών ομάδων, διανοητές, διευθυντές κέντρων Yoga, συγγραφείς, θεραπευτές εναλλακτικής ιατρικής και γενικά από άτομα από τον χώρο του Εσωτερισμού.

Μέσα στην επιστολή αυτή τονίζεται ότι αν και η επιλογή του ζεύγους Kerry-Edwards για τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου των Η.Π.Α. δεν είναι η τέλεια, παρόλα αυτά είναι μακράν καλύτερη από αυτή του δίδυμου Bush-Cheney. Κυρίως όμως η επιστολή προσπαθεί να προτρέψει τα άτομα από τον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης να μην απέχουν του εκλογικού τους δικαιώματος.

Θεωρώντας φυσικό, οι άνθρωποι που κινούνται στον χώρο αυτό αναζητώντας την Αλήθεια και γενικά κάτι «υγιές», να απογοητεύονται από την έλλειψη ειλικρίνειας, την έλλειψη ευθύνης και την αναξιοπιστία του ευρύτερου πολιτικού χώρου, η επιστολή τονίζει ότι, κάθε άνθρωπος που αναζητά την αλήθεια και τη δικαιοσύνη μέσα του οφείλει να το κάνει και προς τα έξω, μη απαρνούμενος την πολιτική του ευθύνη.

Επιζητώντας να ενισχύσουν τη θέση τους περί συμμετοχής στις εκλογές, οι συντάκτες της επιστολής, επικαλούνται τα λόγια του Δαλάι Λάμα, ο οποίος θεωρεί ότι μια πολιτική που βασίζεται σε αγνά κίνητρα, ειλικρίνεια και εντιμότητα, αποτελεί ένα καλό εργαλείο στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Εξάλλου ποιος φιλοσοφημένος άνθρωπος θα ξεχώριζε τον άνθρωπο σαν ατομικότητα από το κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιος παραδέχεται αυτή την αδιάσπαστη ενότητα ατόμου-κοινωνίας δεν μπορεί παρά να είναι υπεύθυνος και συμμετοχικός όσον αφορά στις κοινωνικές διαδικασίες. Όπως έλεγε και ο Κρισναμούρτι, «παντρεύοντας» το εσωτερικό με το εξωτερικό: «Η κρίση δεν βρίσκεται έξω από εμάς, αλλά μέσα στη συνειδητότητά μας».

Μ’ αυτά και με άλλα επιχειρήματα, οι προσωπικότητες αυτές από τον χώρο του Εσωτερισμού κάνουν την επιλογή τους και την «διαδηλώνουν»: “Kerry for President”. Δείτε περισσότερα στην σχετική "πηγή"

http://www.prweb.com/releases/2004/8/prweb150828.htm

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Δείτε κι άλλες συναρπαστικές ειδήσεις και έρευνες από τον χώρο του Ανεξήγητου, του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής

Στείλτε τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις στο arthra@esoterica.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ