Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΤΕΥΧΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2001

Κυκλοφόρησε το εκπληκτικό νέο τεύχος του Ανεξήγητου. Ανανεωμένο και πάντα επίκαιρο σας περιμένει. Μην τυχόν και το χάσετε!!!
Διαβάστε τι περιέχει:

 

Απόρρητος φάκελος Σελήνη
Πώς απέτυχαν οι Σοβιετικοί να φτάσουν στη Σελήνη. Όλο το συναρπαστικό παρασκήνιο, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε. για το υπέρ-απόρρητο διαστημικό τους πρόγραμμα.

Ο θρύλος του Μάλλορυ
Ποιος ήταν στα αλήθεια ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ; Η Μαρία Σαββίδου μας οδηγεί στα Ιμαλάια για να βρούμε την λύση σε ένα άλυτο μυστήριο, κάτω από το φως των νεώτερων ανακαλύψεων.

Διαλογισμός Ζεν: το κάθισμα της φώτισης
Το Ζεν μέσα από τις πρακτικές του εφαρμογές. Μια αποκαλυπτική παρουσίαση πρακτικών, αρχών και στόχων ενός ουσιαστικού εσωτερικού δρόμου.

Στρίβοντας χαρτάκια
Ο Γιώργος Μπαλάνος μας εισάγει στα μυστικά εκείνων των "ταχυδακτυλουργιών" του νου, που με τη βοήθειά τους εισερχόμαστε σε νέες διαστάσεις. Η πρακτική της προσέγγισης μιας πολυδιάστατης πραγματικότητας.

Φαινόμενα αυτόματης ανάφλεξης
Η ανατομία ενός περίεργου και τρομακτικού φαινομένου. Αναζητώντας την απάντηση σε έναν πανάρχαιο εφιάλτη.

Ισλάμ - Χριστιανισμός ή νέος πολιτισμός;
Το κοινό υπόβαθρο των δύο μεγάλων θρησκειών και ο ρόλος τους στο κατώφλι ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού.

Τα μυστήρια του Κιθαιρώνα
Ένα οδοιπορικό στις μυστηριώδεις πλαγιές του Κιθαιρώνα. Αλλόκοτοι θρύλοι για αινιγματικά σπήλαια, υπόγεια περάσματα και περίεργα πλάσματα.

Επίφυση: η επιστήμη εξερευνά το "τρίτο μάτι"
Οι εκπληκτικές δυνατότητες του αδένα της επίφυσης και ο σημαντικός της ρόλος στην πνευματική ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου.

Λίλιθ: η σκοτεινή θεά
Γνωρίζοντας την σκοτεινή όψη της γυναικείας φύσης.
Οι μυστηριώδεις δυνατότητες της απωθημένης θηλυκής όψης και ο ρόλος τους στην ολοκλήρωση της ύπαρξης.

Η ιατρική στην αρχαία Αίγυπτο
Μια αναλυτική παρουσίαση της ιατρικής και των εφαρμογών της στην αρχαία Αίγυπτο.
Νοέμβριος 2001

Αντιγράφουμε από το editorial:

 

"Αν νομίζετε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11/9/01 δεν έχει τις παράδοξες πτυχές του, σας βεβαιώνουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Πέρα από της ψευδοπροφητείες του Νοστράδαμου, που έκαναν τον ηλεκτρονικό γύρο του κόσμου, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια ανεξήγητα στοιχεία, τα οποία μπορείτε να αποκαλέσετε συμπτώσεις ή συγχρονικότητα.

Ο Θανάσης Βέμπος, σε μια "αλλοκοσμική" προσέγγιση του θέματος, μας φέρνει αντιμέτωπους με στοιχεία που τουλάχιστον δημιουργούν εντύπωση, αν όχι προκαλούν την ορθολογική σκέψη, τοποθετώντας ευφυέστατα το θέμα "Μέσα στη Χύτρα Ταχύτητας". Ταυτόχρονα, μπορείτε να μελετήσετε μια "Αστρολογική Ανάλυση" της μοιραίας ημερομηνίας, προκειμένου να δείτε πως επιδρούσαν τότε συγκεκριμένοι πλανήτες.

Αν τα παραπάνω θεωρείτε πως εμπίπτουν στη σφαίρα του παραλόγου, δεν έχετε παρά να διαβάσετε για τις "Προλήψεις και Δεισιδαιμονίες", που μας μαστίζουν μέχρι και σήμερα και οι οποίες δεν απέχουν καθόλου από το παράλογο.

Ακόμη, για να διαπιστώσετε πόσο μικρή είναι η απόσταση μεταξύ παραλογισμού και φαντασίας, αρκεί να διαβάσετε για τα φαινόμενα "Φάτα Μοργκάνα".

Για να ξεφύγουμε, όμως, από τους παραλογισμούς, έχουμε δύο θέματα για τους ερευνητές της ελληνικής παράδοσης. Ο Χρ. Λάζος παρουσιάζει τα "Δρακόσπιτα της Εύβοιας" και ο Μ. Τσικλίδης την "Θρυλική Αρκαδία", δύο εις βάθος μελέτες για τους μυστικούς τόπους της Ελλάδας.

Αυτόν τον καιρό, επίσης, εγκαινιάζεται η "Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας", που φιλοδοξεί να φτάσει σε αίγλη την Αρχαία, και ο Κ. Καλογερόπουλος μας ξεναγεί σε τούτο το νέο εγχείρημα.

Η μελέτη των "Δύο Πλευρών του Εγκεφάλου" από τον Γ. Νοτόπουλο, ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τόσο το έλλειμμα της ανθρώπινης αντιληπτικότητας, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητές μας, οι οποίες διαφαίνονταν από τους αρχαίους χρόνους, όταν η ανάγκη δημιουργούσε τα "Μαθηματικά στην Αρχαία Αίγυπτο"

Δυνατότητες που τις βλέπουμε να ξεδιπλώνονται από το "Νέο Διαστημικό Σταθμό" - το νέο διεθνές εγχείρημα στο Διάστημα - έως την προσπάθεια να αναλύσουμε ποιες συνθήκες ζωής θα ήταν απαραίτητες για συγκεκριμένες μορφές "Εξωγήινης Ζωής" στο Σύμπαν.

Σας καλούμε στον κόσμο του ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ, σας καλούμε σε μια δημιουργική αναζήτηση στα ανεξερεύνητα μονοπάτια της ανθρώπινης ύπαρξης, με εφόδια τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία για το μέλλον."
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2001

 

· Τι μυστήριο κρύβει η Ευρώπη; Όχι, βέβαια, η ήπειρός μας αλλά ο δορυφόρος του πλανήτη Δία. Αρθρογράφος: Μαρία Σαββίδου.

· Δεν γνωρίζετε τι είναι η "ΚΑΛΑΡΙΠΑΓΙΑΤ"; Είναι η μητέρα των πολεμικών τεχνών.
Αρθρογράφος: Θεόδωρος Σιαφαρίκας.

· Η τρίτη εκδοχή. Τι πρέπει να κάνετε για να δείτε τις εναλλακτικές πραγματικότητες γύρω μας. Αρθρογράφος: Γιώργος Μπαλάνος

· Χειρουργικές επεμβάσεις από τον κόσμο του αόρατου.
Αρθρογράφος: Λίλυ Γκορτσοπούλου

· Wicca. Η θρησκεία της φύσης.
Αρθρογράφος: Όλγα Κάσσα

· Το παράδοξο πέρα από το παράδοξο.
Αρθρογράφος: Θανάσης Βέμπος

· Δημογραφικός Σεισμός. Ο εφιάλτης του μέλλοντος.
Αρθρογράφος: Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος

· Θρυλούμενοι υπόγειοι κόσμοι της Αργολίδας.
Αρθρογράφος: Μενέλαος Τσικλίδης

· Γιατροσόφια της Θράκης.
Αρθρογράφος: Σωκράτης Αικατερινίδης

· Ντούλτσε, Νέο Μεξικό. Ένα σενάριο για γερά νεύρα.
Αρθρογράφος: Νατάσα Βαρσάκη

· Τα μαθηματικά, η γεωμετρία, και οι μετρήσεις στην αρχαία Αίγυπτο.
Αρθρογράφος: Αμάντα - Αλίκη Μαραβέλια

Και όπως πάντα το "Ανεξήγητο" έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που φιλοξενήθηκα σ'αυτό το τεύχος.

 

· Διαβάστε για την αντιπαλότητα μεταξύ της επίσημης και της εναλλακτικής επιστήμης, μέσα από το άρθρο του Χρήστου Λάζου πάνω στα θέματα της παραψυχολογίας, της "Νταινικολογίας", της "ψυχικής αρχαιολογίας" και της κρυπτοζωολογίας.

· Μάθετε την σημασία των "μούντρα" και δείτε κάποιες βασικές μούντρα μέσα από εικόνες., στο άρθρο της Νατάσσας Βαρσάκη.

· Μάθετε περισσότερα για τον μυστηριώδη "δαιμονικό" καλλιτέχνη Ώστιν Όσμαν Σπέαρ και τις υπερφυσικές ικανότητες που είχε, από τον Θανάση Βέμπο.


· Ας ανακεφαλαιώσουμε, μαζί με την Μαρία Σαββίδου τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που μας πρόσφεραν τα διαστημόπλοια Voyager 1 και Voyager 2, στην μελέτη του ηλιακού μας συστήματος και ας δούμε τι ακόμα μας επιφυλάσσουν.

· Πώς περάσαμε από την άφυλη αναπαραγωγή στην αναπαραγωγή μέσω των δύο φύλων; Θα γνωρίσουμε από τον ανθρωπολόγο Κ. Καλογερόπουλο, τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες για την προέλευση του sex.

· Η Ίσις τότε και τώρα. Η αρχέτυπη μητέρα-θεά στην αρχαία Αίγυπτο και στο σύγχρονο κόσμο. Έρευνα από την Αμάντα - Αλίκη Μαραβέλια.

· Από που προέρχεται το "φαινόμενο Μότσαρτ"; Θα το μάθουμε από τον γιατρό Γιώργο Νοτόπουλο.

· Η γέννηση της Ψυχολογικής Αστρολογίας. Ανάλυση μας κάνει η Τερέζα Αναστασίου.

· Είχαν προηγμένη τεχνολογία οι αρχαίοι πολιτισμοί; Ναι, μας απαντάει ο Κώστας Παχύδης και μας το εξηγεί στο άρθρο του.

· Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον συγκεκριμένο τόπο, μυστηριακό; Μας το αναλύει η Λίλυ Γκορτσοπούλου.

· Γνωρίζετε τίποτε για τον Θρύλο του Αίαντα στην Σαλαμίνα; Αν όχι ευκαιρία να μάθετε για αυτόν, από τον Μενέλαο Τσικλίδη.

Και όπως πάντα το "Ανεξήγητο" έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2001

Το καλοκαιρινό τεύχος του "Ανεξήγητου" (Ιούλιος - Αύγουστος 2001). Αντιγράφουμε από το Editorial της Σύνταξης:

 

"Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τους κόσμους που κρύβει η πόρτα στον… τοίχο του Γιώργου Μπαλάνου, αλλά και το μυστικό που κρύβεται στην μυστηριώδη ανέγερση του Κοραλένιου Κάστρου, αιώνες μετά την οικοδόμηση των Πυραμίδων. Προσοχή, όμως, μην τρομάξετε με τα Τέρατα που κρύβει ο θαλάσσιος βυθός και φροντίζει να τα περιγράψει ο Θανάσης Βέμπος. Επιτρέπεται, όμως, να θυμώσετε με την κατάχρηση της νοημοσύνης των αγαπημένων μας δελφινιών, καθώς κάποιοι τα εκπαιδεύουν για να γίνουν Δελφίνια Πολέμου.

Πόσοι γνωρίζετε τις ομορφιές και τα μυστικά του Κωρύκειου Άντρου; Η Μαρία Σαββίδου μα ξεναγεί και μας προσκαλεί να το επισκεφτούμε, τώρα που έχουμε τη δυνατότητα να αποδράσουμε έστω και λίγες ημέρες. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε, επίσης, να επιχειρήσετε μια εξερεύνηση στους θρυλούμενους Υπόγειους Κόσμους στη Κορινθία, κάτι που έκανε ο Μενέλαος Τσικλίδης και μας μεταφέρει τη μαγευτική εμπειρία του. Επειδή πιο δύσκολα, όμως, μπορούμε, να ταξιδέψουμε στη χώρα των Κελτών, ο Θόδωρος Σιαφαρίκας μας μεταφέρει αυτούσια την Κέλτικη Παράδοση και τον Ξωτικόκοσμο που την περιβάλλει. Ακόμη, η Δρ. Αμάντα-Αλίκη Μαραβέλια μας οδηγεί σε μια φωτογραφική περιήγηση στη μυστηριακή Αρχαία Αίγυπτο. Ενώ μια από τις πιο σημαντικές μορφές αναλύει ο Κώστας Καλογερόπουλος, μυώντας μας στα μυστικά του Ιερού Τοξότη.

Όσοι τώρα το Καλοκαίρι τυραννιέστε από το φαινόμενο της εποχής, τις Αλλεργίες, έχτε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης που προτείνει ο γιατρός Γιώργος Νοτόπουλος. Κι αν πάλι κατάγεστε από κάποιο χωριό, ίσως θυμάστε τις γιαγιάδες με τα γιατροσόφια τους. Ο Σωκράτης Αικατερινίδης παραθέτει σε αυτό το τεύχος τα Γιατροσόφια της Κρήτης.

Πλούσια θεματολογία και σε αυτό το τεύχος. Ελπίζουμε ότι θα κάνουν τις μέρες του καλοκαιριού πιο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες. Σίγουρα θα προκαλέσουν συζητήσεις και, όπως πάντα, θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σας."