Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

 

 

 

mystery - Μεταεκδοτική

mystery

Εκδόσεις "Μεταεκδοτική"

Τεύχος 8, Μάιος 2005

mystery, Τεύχος 8 - Μαΐου 2005

Περιεχόμενα Τεύχους 8, Μαΐου 2005

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ;
Στο νέο μεγάλο αυτό αφιέρωμα, ο σπηλαιολόγος Ν. ΛΕΛΟΥΔΑΣ και οι ερευνητές Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ και Ε. ΖΗΣΗΣ, απαντούν υπεύθυνα και σοβαρά ξεδιαλύνοντας την πραγματικότητα πίσω από τους αφελείς μύθους, και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ορισμένες αληθινά παράξενες -και αδημοσίευτες μέχρι τώρα- ιστορίες από τις εμπειρίες τους στην διασημότερη σπηλιά της Ελλάδας.

ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Τι Αληθινά είναι οι Νεράιδες; Ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να τις δουν; Υπάρχουν Νεράιδες στην Ελλάδα σήμερα; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα τα οποία η ΜΑΡΙΑ ΚΙΚΙΡΗ εξετάζει ταξιδεύοντας μας στον ονειρικό Αλλόκοσμο της Ελληνικής παράδοσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΗΣ ταξιδεύει μαζί με σύγχρονους Κέλτες Δρυίδες στο σπουδαιότερο μεγαλιθικό μνημείο της Αγγλίας και μας μεταφέρει όλα όσα είδε και έζησε στις μαγικές τελετές που διαδραματίστηκαν εκεί.

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ
Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ αναζητά και βρίσκει μέσα σε παλιά συγγράμματα αλλά και σε μια αλλόκοτη συνάντηση, την πραγματική ιστορία σχετικά με τους μυστηριώδης εκείνους ανθρώπους που στα κρυφά κυνηγούν Βρυκόλακες!

ΤΟ ΣΙΛΜΑΡΙΛΛΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ
Ο ΜΗΝΑΣ ΤΣΟΥΛΗΣ μέσα από τον μαγικό του λόγο, μας οδηγεί στον κόσμο της φαντασίας του Τόλκιν, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βαθύτερο νόημα αλλά και την σημασία της άγνωστης μυθολογίας της Μέσης γης.

ΑΚΟΜΗ

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΟΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ; ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ Ο ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!
Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΗΣΗ

Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ
Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ