Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

 

 

 

mystery - Μεταεκδοτική

mystery

Εκδόσεις "Μεταεκδοτική"

Τεύχος 9, Ιούνιος 2005

mystery, Τεύχος 9 - Ιουνίου 2005

Περιεχόμενα Τεύχους 9, Ιουνίου 2005

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΘΟΥΛΟΥ
Η ΡΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑ καταδύεται στη σκοτεινή σαγήνη της μυθολογίας Κθούλου μέσα από τη μετάφραση ενός σπάνιου κειμένου που δίνει φως στους εσωτερικούς συμβολισμούς της μαγικής νεομυθολογίας του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Χ.Φ. ΛΑΒΚΡΑΦΤ
Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ, έχοντας βασιστεί στην προσωπική αλληλογραφία του μεγάλου δημιουργού του φανταστικού, ξεφεύγει από τα όρια του πραγματικού και συναντά τον Αμερικάνο συγγραφέα στα παράλληλα πεδία του Αλλόκοσμου.

ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΕΣ
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Ζ. ΚΩΝΣΤΑΣ μάς ταξιδεύει στη μακρινή "άγρια" δύση, στις εξωτικές παραδόσεις των Ινδιάνων αλλά και στους τρόπους κατασκευής μιας παγίδας για τους εφιάλτες που απειλούν τα όνειρά μας.

ΨΥΧΙΚΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ
Ποιοι και με ποιο τρόπο απομυζούν την ψυχική μας ενέργεια; Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΑΜΗΣ επιδιώκει να απαντήσει μέσα από ένα άρθρο που θα συζητηθεί…

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ
Μέσα στη μυθολογία της Μέσης γης μάς οδηγεί ξανά ο ΜΗΝΑΣ ΤΣΟΥΛΗΣ, παρουσιάζοντάς μας τις ποικίλες γλωσσικές διαλέκτους των Υψηλών Ξωτικών αλλά και των άλλων μαγευτικών φυλών της φαντασίας του Τόλκιν.

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΑΜΗΣ αναζητά τα αίτια στο κυριολεκτικά μυστηριώδες φαινόμενο της ανεξήγητης ανάφλεξης του ανθρώπινου σώματος!

ΑΚΟΜΗ

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΣΠΗΛΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΘΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

ΤΑ 12 ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ
Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΙΚΙΡΗΣ

ΡΟΥΝΟΙ: Η ΜΑΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΤΣΗ