ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Θεωρίες Κινέζικης Συνωμοσίας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/02/2020, 09:56:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Heretic το ποσοστό είναι στο 0,4 με την κοινή γρίπη να είναι στο 0,2.
Και μιλάμε για νέο τύπο ιού, που σημαίνει μας έπιασε απροετοίμαστους.
Σε καθαρούς αριθμούς, όχι σε ποσοστά, η κοινή γρίπη έχει σκοτώσει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, προς το παρόν τουλάχιστον.


Ιταλέ, το ποσοστό είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο ~2.3%. Δεν το λέω εγώ, το λένε τα στατιστικά και μάλιστα εκτός Κίνας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 21 νεκρούς στην Ιταλία, σε σύνολο 889 που έχουν νοσήσει.

Δηλαδή: fatality rate = 21×100/889 = 2.36%

Απλά μαθηματικά όλα αυτά, έτσι;


Edited by - Heretic on 29/02/2020 09:59:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
582 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2020, 17:21:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

το ποσοστό είναι στο 0,4 με την κοινή γρίπη να είναι στο 0,2.


Το ποσοστό είναι κάπου εκεί επίσημα απ τους γιατρούς στο 0,5 όσο λες (αυτό επίσημα μετά απο πολλές συνεντεύξεις ιατρών που έχω δει σχετικά). Μπερδευόμαστε καμιά φορά με τα διάφορα site που λένε πχ 90000 ασθενείς, τόσοι θάνατοι άρα μπακαλίστικα αυτό το ποσοστό (έτσι βγαίνει πάνω απο 3%) και ξεχνάμε όλοι πως το 80% όσων νοσούν έχουν απο καθόλου συμπτώματα μέχρι απλά συμπτώματα γρίπης. Απ αυτό το 80% ελάχιστα κρούσματα μετράμε στα ποσοστά. Άρα αν βγάζουμε ποσοστό επί του 20% (και κάποιο επιπλέον ποσοστό απ το υπόλοιπο 80% που θα πάει να κάνει τις συγκεκριμένες εξετάσεις), είναι φυσιολογικό να βγάζουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης (το 0,2 με το 0,5 είναι κάτω του μισού πχ) αλλά όχι σε τέτοιο ποσοστό όσο λένε τα διάφορα site.

Το ποσοστό, το πιο πιθανό είναι να είναι και πολύ μικρότερο απ το 0,5 στην πραγματικότητα.

πριν ενάμιση μήνα (παραπάνω.. αμέσως μετά την πρωτοχρονιά βασικά) όταν η ασθένεια ήταν άγνωστη (υπήρχε κάποιες βδομάδες Κίνα χωρίς να το ξέρουμε εμείς, εμείς το μάθαμε τέλος Ιανουαρίου) εγώ πχ σαν επικίνδυνη κατηγορία όπως είπα, έπαθα οξεία λοίμωξη αναπνευστικού που μου κράτησε πάνω απο 15 μέρες (όταν μαθεύτηκαν τα περί Κωροναϊού είχε σταματήσει 2 βδομάδες). Δεν ήταν γρίπη, δεν βρέθηκε τι το προκάλεσε και που ξέρει κάποιος ότι αυτός ο Ιός δεν κυκλοφορεί πολύ περισσότερο καιρό. Κανείς δεν ξέρει... στην Ιταλία ήταν τόσο καιρό και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι.

Όπως και να χει, το πρόβλημα δεν είναι η θνησιμότητα... τα προβλήματα είναι 3
1) ότι έχει μεγάλη μεταδοτικότητα
2) ότι είναι, όπως και η γρίπη, επικίνδυνη (λίγο μεγαλύτερα ποσοστά) για τις μεγάλες ηλικίες και για συγκεκριμένες ομάδες κινδύνου ενώ δεν έχει βρεθεί εμβόλιο ακόμα
3) τα social media (μαζί με τα forum καλή ώρα) και η διασπορά φαντασίας και θεωριών που αυτά αναπόφευκτα επιτρέπουν για κάτι φυσιολογικό που εμφανίζεται κάθε λίγα χρόνια αλλά και οι δημοσιογράφοι που πλέον ακολουθούν την μόδα.
Σε κάθε επιδημία πεθαίνουν αρκετοί άνθρωποι (χιλιάδες, 10δες χιλιάδες ή και παραπάνω κτλ) απο συγκεκριμένες κατηγορίες κυρίως του πληθυσμού αλλά κακά τα ψέμματα αν βλέπαμε λίγο πιο καθαρά θα βλέπαμε πως αυτό είναι απόλυτα "φυσιολογικό". Ψυχραιμία όλοι μας, θα περάσει, θα έχει τα θύματα που θα έχει και σε μερικά χρόνια θα έρθει ο επόμενος.
Αν κάποιος αποφασίσει να φτιάξει εργαστηρίου, τότε τα χαρακτηριστικά
και τα αποτελέσματα του θα είναι εντελώς διαφορετικά και μέχρι να φτάσουμε να συζητήσουμε αυτή τη θεωρία θα έχει ήδη κάνει την περισσότερη δουλειά του (βασικά αμφιβάλω αν θα έχουμε καν τον χρόνο να το συζητήσουμε τότε)..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2020, 19:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν μπερδεύεται κανένας από sites γενικά και αόριστα, κανένας πλην αυτών που νομίζουν ότι διαβάζουν ιατρικά sites και παραπληροφορούνται από τα fake news των κυβερνήσεων. Αυτά που διαδίδουν δηλαδή, για να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος για την πραγματική απειλή. Η οποία ειναι τεράστια, όπως θα αποδειχτεί προσεχώς.

Το παρακάτω screenshot, όπως και το προηγούμενο που δημοσίευσα προέρχονται από ότι πιο έγκυρο υπάρχει, τη βάση δεδομένων της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου John Hopkins:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Παλι απο την Ιταλία πρίν λίγο:

Ιταλία 1-3-20: 29 νεκροί, στα 1128 περιστατικά

Ποσοστό θνησιμότητας στην Ιταλία: 2.57%

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2020, 19:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και τα μπακαλίστικα αγαπητέ Craven ειναι το να υποθέτουμε ότι για τις 1128 επιβεβαιωμένες υποθέσεις της Ιταλίας, υπάρχουν άλλες 4600 περίπου αδήλωτες, έτσι ώστε να μας βγουν τα νούμερα που κάποιοι κατέβασαν μέσα από κεφάλι τους. Οι οποίοι αμφιβάλω αν ειναι γιατροί, τουλάχιστον αρμόδιοι και σχετικών ειδικοτήτων. Αν δε ειναι, παρακαλώ να φέρεις τα τεκμήρια που αποδεικνύουν αυτά τα 0.5% που ισχυρίζονται.

Edited by - Heretic on 01/03/2020 20:02:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
582 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2020, 20:28:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης Italos, κάτι που ξέχασα, πέρα απ το ποσοστό που συμφωνώ, δεν είναι νέος τύπος Ιού. Ένας κοροναϊός είναι όπως τόσοι που πέρασαν πριν απ αυτόν και θα περάσουν μετά απ αυτόν. Κάθε λίγα χρόνια εμφανίζεται ένας τέτοιος.

@ilias1990 Για αυτό με την καραντίνα που είπες υπάρχει και η άλλη όψη... εγώ μέσα έλεγα "μακάρι να είχα πάθει την λοίμωξη αναπνευστικού 1,5 μήνα αργότερα να καθόμουν 2 βδομαδούλες να χαλάρωνα λίγο απ την τρέλα της δουλειάς μου" :) Υπάρχει και η όψη του αθάνατου τεμπέλη κοπανατζή Έλληνα ;)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2020, 09:57:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Ελλην καρνάβαλος δεν γίνεται να κάτσει στο σπίτι του και να γιορτάσει το τριήμερο με άλλο τρόπο από αυτόν που έμαθε μικρός. Τους είπαν σε όλους τους τόνους, μην κάνετε καρναβάλι, απαγορεύεται. Όχι, ο Ελλην καρνάβαλος δεν μπορεί να υπακούσει. Θα κάνει καρναβάλι με το έτσι θέλω, ακριβώς επειδή του είπαν να μην το κάνει. Και μετά ότι προκύψει, θα φταίνε οι μασόνοι, η κακιά μας η μοίρα, το κράτος, ο Σύριζα φυσικά και πιθανόν ύστερα απ όλα αυτά, ο κίνδυνος να εξακολουθήσει να βρίσκεται στη φαντασία κάποιων. Όλα τα στραβά ξεκίνησαν επειδή τους το απαγόρευσαν άλλωστε, όπως και το τσιγάρο, τις σφήνες από τους κάγκουρες που το μόνο που το μόνο σπουδαίο που κατάφεραν στη ζωή τους είναι ένα φονικό τροχαίο και όλα τα άλλα τα καραγκιοζιλίκια, τα όποια τελικά ειναι εθνικό σπορ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


301 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2020, 20:11:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και μετά ότι προκύψει, θα φταίνε οι μασόνοι, η κακιά μας η μοίρα, το κράτος, ο Σύριζα φυσικά και πιθανόν ύστερα απ όλα αυτά, ο κίνδυνος να εξακολουθήσει να βρίσκεται στη φαντασία κάποιων. Όλα τα στραβά ξεκίνησαν επειδή τους το απαγόρευσαν άλλωστε, όπως και το τσιγάρο, τις σφήνες από τους κάγκουρες που το μόνο που το μόνο σπουδαίο που κατάφεραν στη ζωή τους είναι ένα φονικό τροχαίο και όλα τα άλλα τα καραγκιοζιλίκια, τα όποια τελικά ειναι εθνικό σπορ.Παίζει και το ''ατίθασο ταπεραμέντο του Έλληνα'' που δεν μπορεί να μπει σε νόρμες και κανόνες, γιατί είναι ''φύσει επαναστάτης'' και τα λοιπά κλισέ και γραφικά που ακούμε από τότε που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1781 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2020, 20:37:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Craven (παρεπιπτόντως συμφωνώ σε αυτά που γράφεις) πέρυσι είχα πάθει οξεία λοίμωξη ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, με τη γρίπη που κυκλοφορούσε. Δυο μήνες με τράβηξε, και μου άφησε και σημάδι στην ακτινογραφία δώρο.

Επίσης έχω περάσει και τον πολυδιαφημιζόμενο Η1Ν1. Ήταν λες και έκανε benchmark , δοκίμασε όλα μου τα όργανα, στο τέλος πέρασε ο πυρετός και τελείωσε.

Όλοι οι ιοί κάνουν τον κύκλο τους. Πάντα οι ευπαθείς ομάδες την πληρώνουν.
Αν είναι να πανικοβληθούμε, να πανικοβληθούμε με όλα.
Να μην πηγαίνουμε νοσοκομεία, γιατί κυκλοφορεί MRSA. Που έτσι και το τσιμπήσεις έγινες...εκτός και από μικρός πίνεις χλωρίνη... Να μπουν οι άνθρωποι με τα άσπρα στα νοσοκομεία να τα αποστειρώσουν.

Ναι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Και καλώς ακυρώθηκαν τα καρναβάλια, και τα κάθε καρναβάλια.
Ναι ιός που δεν γνωρίζουμε πρέπει να μας κρατάει σε επιφυλακή, και ο συγκεκριμένος έχει ιδιαίτερη ευχέρεια στο να κολλάει από άτομο σε άτομο.
Μεγαλύτερη ευχέρεια από τον εξαιρετικά φονικότερο SARS, καθώς και την επίσης πολύ φονικότερη γρίπη των πουλερικών.
Το πιο σημαντικό αυτό είναι. Να μάθουμε για τον συγκεκριμένο τύπο Κορωνα-ιού.
Και να βγει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με Κινέζους και Γάλλους γιατρούς, μάλλον είναι ευαίσθητος στα ίδια φάρμακα που αντιμετωπίζουν την ελονοσία, αλλά παραμένει το θέμα υπό διερεύνηση.

Αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που γίνεται στα ΜΜΕ είναι παράνοια.
1 ώρα ειδήσεις τρομοκρατίας σε κάθε δελτίο ειδήσεων είναι παράνοια.
Το να στέλνουν μηνυματάκια τα φαρμακεία 40 μάσκες 40 ευρώ, είναι παράνοια.
Το να ακούμε ότι τα σούπερ μάρκετ γεμίζουν τις αποθήκες τους γιατί συμπάσχουν στον απλό πολίτη είναι αστείο.

Το καλύτερο στην Ελλάδα λόγω σοβαρής έλλειψης υποδομών, θα είναι να μην γίνει πανδημία. Απαξ και γίνει όμως, θα την περάσουμε.

Heretic ο Έλληνας στην ιδιοσυγκρασία του είναι άναρχος και αντιδραστικός. Αυτό έχει τα κακά του, έχει και τα καλά του.
Από τη μια, το πρόβλημα οργάνωσης θα μας κρατάει πάντα πίσω. Από την άλλη όμως, αν δεν ήμασταν αυτοί που είμαστε, μπορεί και να μην υπήρχαμε σήμερα.

Όταν απαγορεύεται το καρναβάλι, που ΚΑΛΩΣ δεν έγινε, η κυβέρνηση πρέπει να κόψει γενικά τις συναθροίσεις ανθρώπων. Γιοκ ταβέρνα, γιοκ αεροδρόμια, γιοκ ντελίβερυ, γιοκ συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων μετά τις 9.
Αλλιώς τι νόημα έχει; Ένας να νοσεί, θα την τσιμπήσουν κι άλλοι, τα συμπτώματα είναι αυτά της κοινής γρίπης, κάνεις εικόνα όλοι όσοι βήχουν ή έχουν πυρετό Φεβρουάριο μήνα να τρέχουν στα νοσοκομεία για εξετάσεις;

Καταλαβαίνεις τι αντίκτυπο έχει όλο αυτό;

Στην Κίνα η τράπεζα ήδη έχει βγάλει προγράμματα δανείων για τις επιχειρήσεις με μικρότερο επιτόκιο, γιατί ήδη όλοι έχουν μπει μέσα.

Επίσης σε καθαρούς αριθμούς η κοινή γρίπη έχει σκοτώσει πολύ περισσότερο κόσμο φέτος, Καθώς και σκοτώνει μ.ό 650,000 ανθρώπους ετησίως. Προς το παρόν επαναλαμβάνω αυτά.

Το ίδρυμα John Ηopkins, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος ΜΚΟ Bill Gates, που το χει πάρει σοβαρά το θέμα, αναφέρει Total Confirmed 89.254. 3,048 deaths.
Δεν μπορούν να ξέρουν πόσοι με απλό συνάχι δεν πήγαν ποτέ στο νοσοκομείο, σε χώρες όπως η Ιταλία.

Στην Κίνα που τα πράγματα είναι πιο αυστηρά, μετά το πρώτο μπαμ που τα νοσοκομεία οργανώθηκαν και οι μετρήσεις πήραν μια πιο καθορισμένη μορφή, το death rate είναι εκεί που σου είπα. ΜΕ πολλούς βέβαια ακόμα στην ανάρρωση.

Επίσης, εξακριβωμένα οι θάνατοι αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες όσον αφορά μικρότερες. Αυτό, το αναφέρουν και τα δακρύβρεχτα δελτία ειδήσεων και sites. Η δε κοπέλα που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, την περνάει με απλό πυρετό. Αν ήταν κάποιος 80άρης, θα χε γίνει δλδ τι, πραξικόπημα;

Conclusion. Ούτε πρέπει να τρελαινόμαστε, ούτε να επαναπαυόμαστε. Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής που αφορούνε όλες τις ασθένειες και όχι μόνο τη συγκεκριμένη, λες και τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική, και να βρεθεί το αδύνατο σημείο του ιού, που θα βρεθεί (αν δεν έχει ήδη βρεθεί) καθώς έχουμε εμπειρία από ιούς τύπου Κορώνας, από μελέτες που γίνονται σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (sic) και όχι κάτω από τα δέντρα.

Και ψυχραιμία.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
582 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2020, 23:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι βέβαια λίγο αστείο απ την μια να ακυρώνεις τα καρναβάλια και απ την άλλη την ίδια μέρα να γίνονται πχ κανονικά οι αγώνες στο πρωτάθλημα με γεμάτα τα γήπεδα ή να μην έχεις συχνότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ για να μην υπάρχει συνωστισμός κτλ.. Είναι λίγο υποκρισία να απαγορεύεις τους ΧΨ χιλιάδες καρναβαλιστές και να επιτρέπεις τους ΧΨ χιλιάδες φιλάθλους επειδή εκεί υπάρχουν οι πρόεδροι και τα συμφέροντα. Άλλο θέμα αυτό αλλά δείχνει πως λειτουργούμε και πως ναι φταίει ο Έλληνας στην ατομική του ευθύνη αλλά όχι το κράτος δεν είναι αθώα περιστερά όπως πάει να βγει κάθε φορά. Ή κάτι το θεωρείς επικίνδυνο και ακολουθείς συγκεκριμένη πολιτική στα πάντα ή όχι. Αυτά τα λίγο έτσι λίγο αλλιώς και αν πας στο καρναβάλι είσαι Ελληναράς ανεύθυνος αλλά αν πας στο γήπεδο μαγκιά σου, είναι αστεία.

Για να επανέλθω στο προηγούμενο που σου είπα.
Θεωρώ πως και εγώ έπεσα στην παγίδα του μπαλακίστικου υπολογισμού, όχι με την έννοια ότι το σκεπτικό είναι λάθος (κάθε άλλο).
Το λέω γιατί ξέρεις τι βλέπω? μας βολεύει να λέμε στην Κίνα ή στην Ιταλία τόσοι νοσούν τόσοι, πέθαναν τόσοι άρα ο ιός σκοτώνει 2,5 ή 3%
αλλά γιατί ρε παίδες να μην πάρουμε τότε την Νότια Κορέα που σε 4335 κρούσματα είχε 22 νεκρούς άρα 0,5%; Τα μαθηματικά λειτουργούν μόνο όπου μας βολεύει; Υπάρχει η Ιαπωνία που το ποσοστό έφτασε το 5% (με την "βοήθεια" του κρουαζιερόπλοιου), υπάρχει όμως και η Γαλλία που είναι στο 1,5% με 191 κρούσματα ή η Γερμανία με τα 150 κρούσματα και η Ισπανία με τα 120 που το ποσοστό είναι 0% και στις 2 χώρες (0.. δεν είναι τυπογραφικό) κτλ κτλ.
ΔΕΝ υπάρχουν μαθηματικά σε αυτά τα πράγματα. Η στατιστική δεν βγαίνει έτσι μπακαλίστικα.. βγαίνει απ το που, πως, ΠΟΙΟΥΣ (ποια κατηγορία ανθρώπων) κτλ κτλ Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο για όλους μας να βγαίνουμε να λέμε ο ιός έχει τόσο % θνησιμότητα (και αυτό ισχύει είτε για το 0,5 είτε για το 1,5 είτε για το 2,5) όταν τα κριτήρια είναι εντελώς άλλα. Κάποια απ τα κριτήρια είναι, πόσο ανεπτυγμένο είναι το σύστημα υγείας μιας χώρας και πόσο μετράει όλα τα πραγματικά κρούσματα, ποιοι είναι αυτοί που προσβλήθηκαν και σε τι ηλικιακή και επικινδυνότητας κατηγορία ανήκαν κτλ κτλ (με ποιους έτυχε να έρθουν σε επαφή όσοι είχαν τον ιό κτλ κτλ). Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καν νόημα. Σε απόλυτα μαθηματικά, αν επιμένουμε να τα χρησιμοποιούμε, ο SARS είχε 10% θνησιμότητα, δεν λέει κάτι αυτό...


Edited by - Craven on 02/03/2020 23:39:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Πλήρες Μέλος

Christmas Island
834 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2020, 07:54:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γενικά η παραφιλολογία γύρω από την προέλευση του ιού, είναι προϊόν ηλιθιότητας.
Δεν έχει καμία σχέση ο ιός με την ισπανική γρίπη που είχε χτυπήσει την ανθρωπότητα και σκότωσε το 1.7% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Αυτός ο ιός δεν είναι προϊόν εργαστηρίου. Έχει φοβερή μεταδοτικότητα αλλα πολύ μικρή θνησιμότητα.

Εγώ βλέπω μόνο 2 κινδύνους
1) Δυνητικά μπορεί να γονατίσει τα συστήματα υγείας των χωρών που πλήττει.
2) Μια θανατηφόρα μετάλλαξη, σε μια τυχαία στιγμή στο μέλλον, θα σκοτώσει χιλιάδες χωρίς να μπορεί να αντιδράσει κανένας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2020, 21:46:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το λέω γιατί ξέρεις τι βλέπω? μας βολεύει να λέμε στην Κίνα ή στην Ιταλία τόσοι νοσούν τόσοι, πέθαναν τόσοι άρα ο ιός σκοτώνει 2,5 ή 3%
αλλά γιατί ρε παίδες να μην πάρουμε τότε την Νότια Κορέα που σε 4335 κρούσματα είχε 22 νεκρούς άρα 0,5%; Τα μαθηματικά λειτουργούν μόνο όπου μας βολεύει; Υπάρχει η Ιαπωνία που το ποσοστό έφτασε το 5% (με την "βοήθεια" του κρουαζιερόπλοιου), υπάρχει όμως και η Γαλλία που είναι στο 1,5% με 191 κρούσματα ή η Γερμανία με τα 150 κρούσματα και η Ισπανία με τα 120 που το ποσοστό είναι 0% και στις 2 χώρες (0.. δεν είναι τυπογραφικό) κτλ κτλ.
ΔΕΝ υπάρχουν μαθηματικά σε αυτά τα πράγματα. Η στατιστική δεν βγαίνει έτσι μπακαλίστικα.. βγαίνει απ το που, πως, ΠΟΙΟΥΣ (ποια κατηγορία ανθρώπων) κτλ κτλ Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο για όλους μας να βγαίνουμε να λέμε ο ιός έχει τόσο % θνησιμότητα (και αυτό ισχύει είτε για το 0,5 είτε για το 1,5 είτε για το 2,5) όταν τα κριτήρια είναι εντελώς άλλα. Κάποια απ τα κριτήρια είναι, πόσο ανεπτυγμένο είναι το σύστημα υγείας μιας χώρας και πόσο μετράει όλα τα πραγματικά κρούσματα, ποιοι είναι αυτοί που προσβλήθηκαν και σε τι ηλικιακή και επικινδυνότητας κατηγορία ανήκαν κτλ κτλ (με ποιους έτυχε να έρθουν σε επαφή όσοι είχαν τον ιό κτλ κτλ). Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καν νόημα. Σε απόλυτα μαθηματικά, αν επιμένουμε να τα χρησιμοποιούμε, ο SARS είχε 10% θνησιμότητα, δεν λέει κάτι αυτό...


Δεν το λέμε "εμείς" ότι ο ιός έχει τόση θνησιμότητα, το λένε οι επίσημες πηγές. Προφανώς σε ανεπτυγμένες χώρες το σύστημα υγείας ειναι πανίσχυρο και κάνει θαύματα. Και στις μπανανίες θα έχει τραγικές επιπτώσεις. Όλες μαζί οι περιπτώσεις, θα μπουν στο στατιστικό δείγμα και θα βγάλουν ποσοστά. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να βγάλουμε πολυδιάστατους δείκτες διακύμανσης (στατιστικός ο όρος) για να είμαστε πιο επιστημονικά ακριβείς; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Αυτή τη στιγμή βλέπω παγκοσμίως:

3252×100/95075 = 3.42%

Τι να κάνουμε, αυτά ειναι τα νούμερα. Δεν γίνεται να τα μαγειρέψουμε για να βγει το 0.5%. Μόνο το 1% των ασθενών δεν παρουσιάζει συμπτώματα, λένε οι Κινέζοι. Περιμένετε λίγο να εξαπλωθεί στην Ελλάδα το πρόβλημα και θα δείτε καταστάσεις Ιταλίας x 2. Εκτός αν κάποιος νομίζει ότι ήμαστε κοντά στην Ιαπωνία και στην Νότιο Κορέα, παρά στο Ιράν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2020, 21:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το ίδρυμα John Ηopkins, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος ΜΚΟ Bill Gates, που το χει πάρει σοβαρά το θέμα, αναφέρει Total Confirmed 89.254. 3,048 deaths.

Μια δωρεά 20Μ$ έκανε ο Bill Gates στη σχολή δημόσια υγείας του John Hopkins. Μήπως θα ακολουθήσουν στη συνέχεια σχόλια ότι αυτοί τον έστησαν; Πάντως, δεν θα εκπλαγώ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Πλήρες Μέλος

Christmas Island
834 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2020, 10:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Το ίδρυμα John Ηopkins, επιχειρηματικού ενδιαφέροντος ΜΚΟ Bill Gates, που το χει πάρει σοβαρά το θέμα, αναφέρει Total Confirmed 89.254. 3,048 deaths.

Μια δωρεά 20Μ$ έκανε ο Bill Gates στη σχολή δημόσια υγείας του John Hopkins. Μήπως θα ακολουθήσουν στη συνέχεια σχόλια ότι αυτοί τον έστησαν; Πάντως, δεν θα εκπλαγώ...
Η μαλακία στην Ελλάδα, μετά την έλευση του internet, είναι πλέον εθνικό σπορ.

https://www.express.co.uk/news/science/1241889/Coronavirus-mutation-China-health-virus-evolves-symptoms-coronavirus-news
Η πρώτη μετάλλαξη έφτασε....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3589 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2020, 14:06:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα είναι στη φύση του οποιουδήποτε ιού μικρές σημειακές μεταλλάξεις κι αυτές γίνονται συνέχεια.
Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο στο εμβόλιο της γρίπης χρησιμοποιούνται διαφορετικά στελέχη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1781 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2020, 00:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είχα δεδομένα, μια άσχημη μέρα.
Αυτό δεν θα βοηθήσει τη συζήτηση.

quote:

Η μαλακία στην Ελλάδα, μετά την έλευση του internet, είναι πλέον εθνικό σπορ.

Σίγουρα. Κατ'αρχάς, όλοι έχουν γνώμη, αλλά κανείς δεν ήταν παρών.
Ας πούμε, όλοι ξέρουν τι έγινε, με τη γνωστή μέθοδο όσφρησης των νυχιών, αλλά κανείς δεν ήταν εκεί.
Οξύμωρο θα έλεγε κανείς.

Το ότι όλοι έχουν γνώμη, γιατί ως γνωστόν όλοι ξέρουν, τους κάνει και ειρωνικούς ενίοτε, επιθετικούς κάποιες άλλες φορές.
Το δε μπλαζέ υφάκι, είναι μόδα χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Στις γκόμενες κυρίως, αλλά μάλλον είναι και μεταδοτικό στους αρρένες. Μεταλλάσσεται.

Το αστείο είναι ότι αυτός που προσβάλλεται (με άλφα ιώτα) κυρίως, είναι ο Πυθαγόρας, που το "άνοιξε" σε διάφορες προοπτικές και είπε να το συζητήσουμε.
Λάθος κίνηση, γιατί εδώ όλοι γνωρίζουνε.

Εγώ πάλι, λέω να μη μυρίσω τα νύχια μου.
Τα δεδομένα μου λένε ότι και ένας κανονικός ιός μπορεί να είναι αλλά και να βρωμάει η δουλειά.

Δεν γνωρίζω.Σε μια συζήτηση ενός ανοιχτού φόρουμ πήγα να συμμετέχω.

Εξάλλου, γνωρίζω πολύ πιο παλαβά πράματα για να με συγκινήσει η καταγωγή ενός κατά τα φαινόμενα κανονικού μεν φονικού δε ιού.

Heretic για να κλείσω με το θέμα, δεν υιοθέτησα την άποψη ότι το ίδρυμα John Ηοpkins είναι μπλεγμένο σε συνωμοσίες και φαγοπότια επειδή δέχεται δωρεές από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ούτε επειδή προσομοιώνει πανδημίες κορωναιών πριν γίνουν πανδημίες. Αυτές οι διαβολικές συμπτώσεις μπορούν να συμβούν και στις καλύτερες οικογένειες.

Απλά το ανέφερα -καθώς εσύ παρέθεσες πηγή με τα στατιστικά που δίνουν- σαν μια πρόσθετη πληροφορία σε ένα θέμα που τοποθετείται στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
Γιατί το λες και παράξενο.
Εγώ πάντως δεν μπορώ να ξέρω, οπότε δεν εκφέρω γνώμη. Ότι πούνε οι γνωρίζοντες.

Όσον αφορά τα ποσοστά θνησιμότητας τώρα, από τη στιγμή που δεν θα μετρήσουμε συναχωμένους που κάθισαν σπίτι τους, καθότι αδύνατον, τα ποσοστά που δίνεις είναι προφανώς σωστά. Μια απλή διαίρεση είμαστε έτσι κι αλλιώς.

Ίσως οι Κινέζοι έχουν καλύτερα νοσοκομεία και ρίξαν το ποσοστό. Ίσως πάλι μαγείρεψαν τα νούμερα. Ή ίσως μαγείρεψαν τους αποθνήσκοντες Κινέζους και τους φάγανε ωμούς. Ειδικά το τελευταίο, δεν θα ναι κάτι πρωτότυπο για την συγκεκριμένη φυλή. Γενικά τους αρέσει να τα τρώνε ωμά τα φαγητά τους παραδοσιακά.
Όπως και να χει δεν γνωρίζω, οπότε δεν θα διαφωνήσουμε.

Αλλά μη χαλάω άλλο το ιατρικό δελτίο, καλή καρδία.
Και καλό βράδυ σε όλους μας.

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

Edited by - Italos on 06/03/2020 00:38:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Πλήρες Μέλος

Christmas Island
834 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2020, 06:55:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο στο εμβόλιο της γρίπης χρησιμοποιούνται διαφορετικά στελέχη.
Για αυτό και τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης είναι πρακτικά άχρηστα.

quote:
Μα είναι στη φύση του οποιουδήποτε ιού μικρές σημειακές μεταλλάξεις κι αυτές γίνονται συνέχεια.

Δεν κατάλαβες καλά. Για έναν ιό περιορισμένης μεταδοτικότητας δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα μετάλλαξης γιατί είναι πιο εύκολο να περιοριστεί. Επίσης στελέχη υψηλής θνησιμότητας από την φύση τους περιορίζουν την εξάπλωσή τους. Ο ιός της ισπανικής γρίπης έπεσε θύμα της ίδιας του της "αποτελεσματικότητας" και έκλεισε τον κύκλο του.
ο σημερινός ιός όσο είναι ήπιος σε συμπτώματα δεν θα περιορίζεται και κατά τόπους θα εμφανίζει θανατηφόρες μεταλλάξεις. Παίζουμε ρουλέτα δηλαδή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Πλήρες Μέλος

Christmas Island
834 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2020, 07:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ιταλέ τα πράγματα έχουν ως εξής:
Κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει.
Το ποσοστό θνησιμότητας δεν είναι ίδιο σε όλες τις χώρες. Ιοί τύπου Marburg είχαν θνησιμότητα 25% στην Γερμανία που εμφανίστηκαν και 75% στην Αφρική. Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Θα φανεί στην πορεία κατά πόσο είναι επικίνδυνος ο ιός και ποιά τα ποσοστά θνησιμότητας αποκλειστικά για την Ελλάδα.

Θα επαναλάβω ότι ο κίνδυνος από τον ιό υφίσταται κυρίως για τις οικονομίες των κρατών γιατί οδηγούν σε κατάρρευση την αλυσίδας παραγωγής (και του τουρισμού) και προκαλούν μεγάλες πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Αν ισχύει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τον ιό που επικάθεται σε εκτεθειμένες επιφάνειες, τότε μέχρι τον Μάιο θα έχει κοπάσει η ιστορία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2020, 08:44:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Who or What Started the Wuhan Coronavirus Epidemic?

Να συμπληρώσω ότι η σελίδα American Herald Tribune θεωρείται δεόντως ύποπτη και κυρίως αναξιόπιστη.


Edited by - Heretic on 06/03/2020 08:49:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
582 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2020, 15:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ιταλέ τα πράγματα έχουν ως εξής:
Κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει.
Το ποσοστό θνησιμότητας δεν είναι ίδιο σε όλες τις χώρες.


Αυτό ακριβώς λέμε τόσο καιρό και έγινε και αιτία διαφωνίας χωρίς λόγο.. ακούω ποσοστά σαν δεδομένα στα κανάλια, σε site κτλ "2,5... 3,5... 1,5" (έπεσα και εγώ στην παγίδα της εκτίμησης χωρίς να είμαι ειδικός) λες και μπορεί να είναι κάτι δεδομένο όταν μιλάμε για διαφορετικό αποτέλεσμα ανά ηλικιακή ομάδα (και φυσικά και από το κατά πόσο έχει προσβάλει ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού).
Οπότε μια ανεπτυγμένη χώρα που ο πληθυσμός της δεν είναι και τόσο γερασμένος ή δεν έχει πλήξει την επαρχία (που κατά βάση είναι γερασμένη σε κάθε χώρα) τα ποσοστά θα είναι εντελώς διαφορετικά, όπως διαφορετικά θα είναι σε σχέση και με το τι μετριέται σε κάθε χώρα.

Λένε (όχι μόνο εδώ μέσα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, παντού το λένε, στα κανάλια κτλ) "στην Κίνα και στην Ιταλία το ποσοστό είναι 2,5 ή 3,5 άρα τόσο είναι" ε μα στην Νότια Κορέα πχ που έχει πολύ περισσότερα (επιβεβαιωμένα ξαναλέω) κρούσματα από την Ιταλία (6593) το ποσοστό είναι μόλις 0,06% (40 θάνατοι) και απλά δεν ασχολούμαστε μαζί της γιατί δεν έχει ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ, άρα πως μπορούμε να ξέρουμε απο τώρα το τελικό ποσοστό; Αύριο μεθαύριο αν κολλήσει ένα γηροκομείο εκεί, το ποσοστό μπορεί να γίνει 3% ξαφνικά. Δεν υπάρχουν μαθηματικά και διαιρέσεις για αυτά τα πράγματα, υπάρχουν δεδομένα που αλλάζουν, παράμετροι που επηρεάζουν και επιστήμονες που η δουλειά τους είναι να τα βάζουν όλα μαζί και να κάνουν μια εκτίμηση της κατάστασης.
Ελλάδα πχ, 30 κρούσματα κανένα πρόβλημα, ξαφνικά κολλάνε μαζικά ένα γκρουπ ηλικιωμένων που πήγαν για προσκύνημα και ξέρουμε πως οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτη ομάδα πληθυσμού άρα αν χτύπα ξύλο αύριο μεθαύριο φύγουν 30 ηλικιωμένοι απ αυτούς που ταξίδεψαν και κλάιν οι Ιοί "εμάς μας προστατεύει η Παναγία" γιατί είμαστε τραμπαρίφες γιολολαός ή χτυπήσει χωριά στην επαρχία που το κοντινότερο κέντρο υγείας (που μόνο κάνα θερμόμετρο θα ξέρουν να σου βάλουν) θα είναι κάτι 10δες χιλιόμετρα μακριά, γιατί είμαστε άχρηστοι σαν χώρα, ξαφνικά το ποσοστό θα πάει απο 0 πχ στο 20%, αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι ο ιός έχει θνησιμότητα 20%;


Είναι δουλειά των επιστημόνων να κάνουν εκτιμήσεις, αυτό δεν σημαίνει πως θα πέσουν απαραίτητα μέσα, αλλά δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε τελικά ποσοστά σε καμία περίπτωση. Ούτε βέβαια μπορούμε να περνάμε έτσι αψήφιστα ότι το 80% δεν έχει σοβαρά συμπτώματα και πιθανόν δεν θα πάει καν στο νοσοκομείο και δεν θα μετρηθεί σε οποιοδήποτε ποσοστό (πράγμα καλό για την πραγματική θνησιμότητα αλλά τρομερά κακό για την εξάπλωση), στον αντίποδα για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, παρατηρώ πως, γίνεται σύγκριση των θανάτων και με όσους νοσούν ακόμα και όχι συγκριτικά μόνο με όσους γιατρεύτηκαν. Τα πράγματα λοιπόν πιθανόν να είναι κάπου στην μέση ή να είναι προς το κάθε άκρο, κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να δίνει ποσοστά.

Νομίζω πως αυτή η συζήτηση (που ξεκίνησε απο θεωρίες συνωμοσίας απο έναν διάττοντα αστέρα που έγραψε μερικές μπαρούφες και εξαφανίστηκε) ψιλοέκλεισε τον κύκλο της... ας περιμένουμε μέχρι την άνοιξη να δούμε τον κύκλο αυτού του Ιού και το αν η σοβαρότητα της κατάστασης είναι μεγαλύτερη απ αυτή που νομίζουμε ή όχι και ας ευχηθούμε όπως ειπώθηκε πιο πάνω, να μην υπάρξει καμιά θανατηφόρα μετάλλαξη. Όπως έχουν τα πράγματα τώρα και με το όσα είναι γνωστά για το πως κατανέμεται η θνησιμότητα, εγώ προσωπικά μόνο για τους γονείς μου ανησυχώ (83 ο πατέρας σε χωριό που δεν είμαι εκεί να τον προσέχω και κλασσικός Έλληνας του στυλ "σιγά μην κυκλοφορώ συνέχεια με μια μάσκα! δεν παθαίνω τίποτα εγώ"), λιγότερο για εμένα (ευάλωτη ομάδα αλλά θα την παλέψω πιστεύω, τα κουλά μου μόνο να σταματήσω να βάζω στα μάτια ανάθεμα τις αλλεργίες που ξεχνιέμαι) και την σύζυγο και καθόλου για γνωστούς και φίλους που αν κολλήσουν θα περάσει χωρίς να το καταλάβουν το πιθανότερο. Αν έχετε μεγάλους ανθρώπους, αυτούς προσέξτε λίγο να τους μάθετε να προσέχουν (ή να το επιβάλετε εν ανάγκη), μόνο αυτό.

Edited by - Craven on 06/03/2020 15:36:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 09:11:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νομίζω πως αυτή η συζήτηση (που ξεκίνησε απο θεωρίες συνωμοσίας απο έναν διάττοντα αστέρα που έγραψε μερικές μπαρούφες και εξαφανίστηκε) ψιλοέκλεισε τον κύκλο της...

Μάλλον ναι. Αν εννοείς να σταματήσει η συζήτηση για τον κορονοϊό, δεν νομίζω. Θα ανοίξω σύντομα σχετικό θέμα που θα αφορά μόνο αυτό και όχι τις κινέζικες συνωμοσίες. Γιατι έχω παρατηρήσει πως κάποιοι στην Ελλάδα, δεν τους συμφέρει να συζητείται το θέμα. Τους κάνει ζημιά στα επαγγελματικά, βλ εστίαση, διαμονή, διασκέδαση και τα περιφερειακά με αυτά επαγγέλματα. Δυστυχώς η μετάλλαξη θα συμβεί, αν δεν έχει ήδη συμβεί όπως λένε (βλ. στέλεχος S vs στέλεχος L) και όσο περισσότερο εξαπλώνεται, τόσο πιο πιθανό γίνεται. Και για κανένα λόγο δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι μπορεί κάποιοι λαοί να έχουν λιγότερες συνέπειες λόγω dna. Αν δεν είχαμε την Ιταλία δίπλα μας, θα ήμουν αρκετά πιο αδιάφορος. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, τα πράγματα είναι σοβαρά, είτε λόγω εγγύτητας, είτε λόγω dna (αποδεδειγμένο), είτε λόγω συνηθειών (βλ εκκλησιασμοί, στενές επαφές νέων με ηλικιωμένους, διαχυτικότητα κλπ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


301 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 11:38:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λύση έχει βρεθεί, αλλά δυστυχώς η ΝΤΠ την αποσιωπεί και θέλει να βγάλει γραφικούς όσους την αποκαλύπτουν, το ίδιο ακριβώς κάνει και με τα λαμπρά μυαλά που αποκάλυψαν ότι ο κοροναϊός είναι βιολογικό όπλο του Τραμπ, για να χτυπήσει την οικονομία της Κίνας. Ιδού η σωτηρία:

https://www.youtube.com/watch?v=C40z160u_LA

δείτε το πριν το κατεβάσουν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Panos_X
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 12:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικά χρήσιμα links από έγκυρες πηγές:

Harvard Medical School: Ο ιός επιβιώνει σε επιφάνειες λίγες μόνο ώρες. Σε συνθήκες δωματίου και ευνοϊκές συνθήκες υλικού επιφάνειας μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να αντέξει 9 ημέρες. (https://www.health.harvard.edu/blog/as-coronavirus-spreads-many-questions-and-some-answers-2020022719004)

- Παγκόσμιος οργανισμός υγείας (ΠΟΥ): Αδρανοποιείται με κοινά καθαριστικά. (https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses)

-Centers for disease control and prevention: 34.000 νεκροί πέρυσι από την εποχική γρίπη στις ΗΠΑ. 61000 πρόπερσι. (https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html)

- ΠΟΥ: >300.000 νεκροί παγκοσμίως κάθε χρόνο από την εποχική γρίπη (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 14:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια επίσης διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας που παρατηρούμε μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών (βλ. Ιταλίας vs Νότια Κορέα) είναι πως μπορεί η επιδημία σε κάθε χώρα να οφείλεται σε διαφορετικό στέλεχος του ιού. Δηλαδή, να έχουμε το L στην Κορέα και στο S στην Ιταλία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 14:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν υπάρχουν μαθηματικά και διαιρέσεις για αυτά τα πράγματα, υπάρχουν δεδομένα που αλλάζουν, παράμετροι που επηρεάζουν και επιστήμονες που η δουλειά τους είναι να τα βάζουν όλα μαζί και να κάνουν μια εκτίμηση της κατάστασης.

Υπάρχουν μαθηματικά, πολύ ακριβή και δεόντως συνεπή στις προβλέψεις και στις εκτιμήσεις τους. Απλά τώρα κάποιοι δεν τα κατανοούν ή νομίζουν ότι τα κατανοούν και τα ερμηνεύουν λάθος, χρέος μας ειναι να τους διαφωτίσουμε. Παράδειγμα:

Oρισμός διακριτής πιθανότητας:

P(A) = lim[n(A)/n], όπου n -> oo

Τι λέει ο παραπάνω τύπος; Λέει ότι η πιθανότητα να συμβεί το A ενδεχόμενο (να τα τινάξεις δηλαδή από τον κορονοϊό άπαξ και τον αρπάξεις) είναι ο λόγος n(A) των διακριτών περιπτώσεων που τα τίναξαν, προς τις συνολικές περιπτώσεις n που νόσησαν, όταν ο αριθμός των συνολικών περιπτώσεων τείνει στο άπειρο.

Τι μας λέει ο τύπος αυτός; Ότι το ποσοστό θνησιμότητας γίνεται όλο και πιο συνεπές (στην πραγματικότητα), όταν αυξάνονται τα περιστατικά νοσούντων. Τα οποία δεν γίνεται να τα διαχωρίσεις, γιατί τότε αρχίζεις τις λεγόμενες στατιστικές αλχημείες ή Greek Statistics κατά άλλους.

Πχ, οι ηλικιωμένοι και οι ομάδες υψηλού κινδύνου ειναι και αυτοί άνθρωποι και όχι γάιδαροι. Εφόσον λοιπόν δεν αναφέρουμε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας της συγκεκριμένης ομάδας φτάνουν παγκοσμίως έως και το 15%, ειναι παιδικά αστείο να μιλάμε ότι το παγκόσμιο 3.4% αφορά αυτούς και όχι όλους μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3589 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2020, 16:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι ύστερα μου φταίνε οι συνωμοσιολόγοι... σκοτάδια παντού
Αντιπρύτανης ΑΠΘ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2020, 10:39:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πρόβλημα με τον Γιαννακουδάκη είναι βάσει ποιών τεκμηρίων το ισχυρίζεται αυτό. Δηλαδή αν παρουσίαζε σοβαρά τεκμήρια, αυτό θα ήταν άξιο προβληματισμού. Το επιχείρημα "με προβληματίζει η μεταδοτικότητα του" δεν ειναι σοβαρό. Προφανώς πέσαμε σε πολύ μεταδοτικό ιό. Αν δεν ήταν μεταδοτικός, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Θα ασχολούμασταν με άλλα θέματα ειδησεογραφίας, πχ το πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τούρκοι στον Έβρο. Προφανώς ο τύπος δεν έχει σοβαρό υπόβαθρο για το θέμα. Δεν ειναι μικροβιολόγος, επιδημιολόγος ή έστω βιοχημικός. Είναι φυσικοχημικός με εντελώς άλλα ενδιαφέροντα και ερευνητικές ασχολίες. Η άποψη του λοιπόν, δεν διαφέρει από αυτά που λέει η "Βασούλα" που ακούστηκε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3589 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2020, 14:34:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπική άποψη, αυτό που εξελίσσεται στον Έβρο είναι πολλάκις σοβαρότερο απο τον ιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2020, 16:59:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, και αν συνδυαστεί με δεύτερη ή τρίτη προκλητική ενέργεια νοτιότερα (πχ Oruc Reis νότια της Κρήτης, προκληση στην Κύπρο κλπ) θα αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο. Αν ήμουν Τούρκος, θα περίμενα μια επιδημία τύπου Ιταλίας στην Ελλάδα, με σοβαρά κρούσματα μέσα στο στράτευμα για να το το κλιμακώσω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
582 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2020, 13:21:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέχρι και ο Μαρινάκης κόλλησε χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, πράγμα που προφανώς σημαίνει πως δεν γνωρίζουμε ούτε το 1/10 απ τα πραγματικά κρούσματα και όλοι κάθονται και μιλάνε για ποσοστά λες και είναι πάμε στοίχημα...
Η Τουρκία κρύβει ακόμα και τα σοβαρά κρούσματα και εμφανίζει 0 στα πάντα, η κάθε χώρα δίνει ότι αριθμούς γουστάρει, κολλάνε άνθρωποι που ούτε καν ξέρουμε γιατί κόλλησαν (γιατί απλά δεν ξέρουμε όλα τα κρούσματα) και μετά να πούμε τι ακριβώς για ποσοστά και εκτιμήσεις.
Το λιγότερο αστείο το βρίσκω όλο αυτό. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς όλοι μας στο ποιος την έχει μακρύτερη (την γνώση) γιατί όπως βλέπουμε, δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα για αυτόν τον ιό.
Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να έχουμε περάσει (ή να περάσουμε) στην πλειοψηφία μας αυτό τον ιό και να μην το έχουμε πάρει (ή να μην το πάρουμε) χαμπάρι καν..

Οι χειρότερες επιπτώσεις για εμένα δεν είναι η όποια θνησιμότητα που δεν μπορεί να την γνωρίζει κανείς πραγματικά (σίγουρα υπάρχει και πιθανότατα θα είναι μεγάλη στο τέλος). Οι χειρότερες επιπτώσεις είναι αυτές που έρχονται σαν αποτέλεσμα του πανικού. Όταν δούμε εταιρείες να χρεοκοπούν, οικονομίες χωρών να κλυδωνίζονται κτλ γιατί με την παγκοσμιοποίηση όλα πλέον είναι τόσο ενωμένα που το φαινόμενο της πεταλούδας κάνει πάρτι, τότε θα καταλάβουμε τις πραγματικές επιπτώσεις.
Ένας Κινέζος κάνει πχ μια μακακία και τρώει κάτι (αν πιστέψουμε ότι ξεκίνησε έτσι) και κάπου στην άλλη μεριά της γης σε μια μικρή χώρα, δεν θα γίνει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, τα παπούδια δεν θα πάρουν αναδρομικά, εγώ θα συνεχίσω να πληρώνω την ίδια εισφορά αλληλεγγύης, εταιρείες θα κινδυνέψουν να κλείσουν και κόσμος και κοσμάκης θα τρέμει για την καλοκαιρινή περίοδο.
Αλλού ακόμα πιο άμεσα, αεροπορικές δηλώνουν ότι κινδυνεύουν, στα χρηματιστήρια γίνεται χαμός και εμείς (μαζί με όσα μας συμβαίνουν στα σύνορα άσχετα με τον ιό) ασχολούμαστε με αριθμούς και θεωρίες συνωμοσίας... για αυτά υπάρχει χρόνος αργότερα και υπάρχουν οι πιο ειδικοί για να ασχοληθούν.

Edited by - Craven on 10/03/2020 13:35:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3042 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2020, 20:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Μαρινακης την αρπαξε στην Αγγλία, αφου συναντηθηκε με ενα σωρό κόσμο, ποιος ξέρει με ποιούς και τι ακριβώς έκανε. Για την ώρα εχουμε 4 ορφανα κρούσματα εν Ελλάδι και ελπίζω τα ορφανα να παραμεινουν λίγα γιατι την βάψαμε.

Για το ποιος την έχει πιο μακρια Craven, εκτος του οτι δεν έχει σημασία το μήκος (αρκει να μην ειναι γαριδάκι), ισως παλι κανεις λαθος ερμηνείες. Οταν χρησιμοποιούμε επιστημονικη γλώσσα, πρέπει να φροντισουμε να την κάνουμε σωστα. Οταν κάνουμε πλάκα, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να είμαστε ευχαριστοι στους άλλους.

Η Τουρκία παιζει ενα πολυ βρωμικο παιχνίδι γενικώς. Με ανησυχεί στο αν θελήσει να σουτάρει προσφυγες μολυσμένους και ασυμπτωματικούς. Θα ανοίξει τεραστια τρυπα τρωτότητας στο στρατευμα και στα αλλα σωματα και ειναι πιστευω κατανοητό γιατι. Στην τωρινη περιπτωση ειμαι 100% υπερ της πρακτικης που εφαρμοσε η κυβέρνηση, αρκει να περιορισει φαινομενα αυτοκλητων σεριφηδων που εχουν εμφανιστει, όπως και επισκέψεις ακροδεξιών φιλων τους απο Ευρωπη.

Θα σταθώ στο γεγονός οτι το φαινομενικο ξεκίνημα της επιδημιας, το εφεραν οι προσκυνητες στους αγιους τόπους. Ισως ομως το πραγματικο ξεκίνημα να εχει γινει απο τους Ελληνες φοιτητες της Ιταλίας. Υπάρχει και το υπουλο σενάριο που θέλει η εκκλησια της Βηθλεεμ να εχει μολυνθει σκοπίμως απο κάποιους (εικάζω οχι απο το επισημο Ισραήλ). Το ιδιο σκηνικο μπορεί να έχει γινει και σε οποιαδηποτε εκκλησια της Ιταλίας και της Ελλάδας και μαλιστα μαζικα.

Καταλήγω ότι θα πρέπει λοιπον οι εκκλησιαζομενοι να αλλαξουν συνηθειες, ατομικη κοινωνία και αγιασμος και να σταματησουν γενικα οι ασπασμοι, γιατι καραδοκει ο λεγομενος "δευτε τελευταιος".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy