ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 11:34:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΦΙΛΗ SCULLY ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ;ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ <<ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ>> ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.

Οοοοοόχι βεβαια!
Αλλα εμεις ειμαστε καλοι ανθρωποι...γι'αυτο και σε συμβουλευω...να τον κρατησεις!
Και δεν το λεω για να μη χασω τα σουβλακια...
Ασε που αν τον δωσεις θα σε πουν &*^$@$...!


Στην Αφρικη θα παω με τους MassaiΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Girtos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
617 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2004, 13:36:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Girtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν βρώ το θυσαυρό θα αγοράσω το site και θα το μειραστούμε όλοι μαζί.Θα κάνουμε και ένα καλό φαγοπότι που μείνει αξέχαστο.

Στο Ταμπτούμ θα πάω για μαϊμούδες.

gKΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 11:42:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Στην Αφρικη θα παω με τους MassaiΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 12:55:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια και το ριξαμε στην θησαυρολογια να αναφερω οτι δεν εχει βρεθει ποτε ο περιφημος και αμυθητος θησαυρος του μαντειου των ΔΕΛΦΩΝ .
Εικαζεται οτι για ολα τα πολυτιμα αντικειμενα και τις προσφορες που ειχαν μαζευτει στο μαντειο ειναι αγνωστη η τυχη τους . Λεγετε οτι οταν παρουσιαζοταν καποιος κινδυνος (επιδρομες πολεμοι) καποιοι αναλαμβαναν να κρυψουν σε ασφαλες σημειο τα πολυτιμα αντικειμενα του μαντειου.
Λετε η Μυστικη Αρχαιολογια να εχει βρει κατι πανω σε αυτο το θεμα;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 13:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφερον το θεμα...!
Ας ανοιξει καποιος θεμα για μυθικους θησαυρους...!

Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σκορπιος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


113 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 15:58:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σκορπιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η λέξη "ΑΝΑΣΑΖΙ" σημαίνει στην γλώσσα των Ναβάχο "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ" .Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των «Ανασάζι» που εθνικά και πολιτιστικά διαφέρουν από τους άλλους ινδιάνους γείτονές τους.Οι Ανασάζι έχτισαν ακροπόλεις και φρούρια όμοια με εκείνα των Μυκηναίων , κατασκεύασαν δρόμους , αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα. Έκαναν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και σκεύη παραμφερή πρός εκείνα της Ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.
Τα σύμβολα και σχέδια των Ανασάζι που είναι σκαλισμένα πάνω σε πέτρες , τα κεραμικά σχέδια και ιδιαίτερα οι μύθοι που διασώζουν οι Χόπι , φωτίζουν αυτά που για τους «ειδικούς» φαντάζουν σαν "άλυτα μυστήρια". Ο Γάλλος συγραφέας Pierre Honnore παρατηρεί ότι "η γραφή των Μάγια είναι εντελώς όμοια με την Μινωϊκή γραμμική Α' . Πιθάρι Κρητικής προέλευσης που βρέθηκε στο Μπίμινι διμιουργεί ένα αναπάντεχο δήθεν «αίνιγμα». Χάλκινοι διπλοί Κρητικοί πελέκεις βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Οχάϊο των ΗΠΑ. (Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;)
Επιστρέφοντας στους Ανασάζι ,συναντάμε τα γνωστά Ελληνικά σύμβολα ( σπειροειδής κυματοειδής κύκλος , μαίανδρος οφιοειδής , μέδουσα κλπ) , τα οποία βρίσκουμε παντού στην Εσπερία (Εσπερία = η χώρα που βρίσκεται εκεί που δύει ο ήλιος ).
Τελειώνοντας να προσθέσω οτι στους μύθους των Χόπι συναντάμε πολλές ομοιότητες με τους αρχαιοελληνικούς μύθους .



141166Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/01/2004, 21:35:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μετα τα πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια του Σκορπιου πως να σχολιασουμε τα απιστευτα πραγματα απο την εκπομπη ταξιδευοντας στην ΕΤ1 νομιζω αμερικανικης παραγωγης που ακουστε τι ειπωθηκε οταν η ταξιδιαρα κοπελιτσα ανεφερε οταν επισκεφθηκε την ΕΦΕΣΣΟ οτι ηταν μια ρωμαικη πολη ετσι απλα και οτι οι Τουρκοι και οι Αιγυπτιοι μας εδωσαν την ωρα με τα 60 λεπτα δικη τους επινοηση ηταν λεει.
Αντε τωρα να τους πεις οτι υπαρχει συνδεση αρχαιων Ελληνων και Αμερικης.
Σε λιγο θα μας πουν οτι το αρχαιο θεατρο της ΔΩΔΩΝΗΣ το φτιαξαν οι κινεζοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 07:19:41  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε GRIGORIANOS σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που έδωσες... αν και κάπως καθυστερημένα γιατί είχα προβλήματα με τον υπολογιστή μου, έτσι όταν έμπαινα δεν είχα χρόνο να κοιτάξω όλα όσα με ενδιέφεραν... και το πρόβημα με το pc μου συνεχίζεται βεβαίως βεβαίως!!


Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σκορπιος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


113 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 13:15:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σκορπιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πέντρα πιντάδα (πέτρα με ζωγραφιές).Η πέντρα πιντάδα είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και φαίνεται σαν ένα τεράστιο αυγό στο μέσο μιας απέραντης κοιλάδας .“Kοντά στην πέντρα πιντάδα, ο Ομέ βρήκε ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.Επάνω Δε στην πέτρα υπήρχαν σκίτσα αλόγων, αμαξών και τροχών που επαναλαμβάνονται πολλές φορές. Είναι βέβαιο ότι όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι κατακτητές δεν υπήρχαν όλα αυτά (σύμφωνα με τους επιστήμονες οι Ινδιάνοι της Αμερικής αγνοούσαν τον τροχό).
Φαίνεται ότι κάποιος άλλος τα ζωγράφισε για λογαριασμό των Ινδιάνων. Ο Ομέ λεει ότι είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, δηλαδή μ’ εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ. “Τα ημερολόγια του Κορτέζ μιλάνε για τους Ζοποτέκους έναν λαό φιλοπόλεμο του νοτίου Μεξικού. Οι πόλεις τους το Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας”. Ο Πιέρ Ονορέ έκανε μία καταπληκτική σύγκριση μεταξύ δύο νωπογραφιών, που η μία παριστάνει έναν πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης και η άλλη έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν στο Μεξικό......


141166Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σκορπιος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


113 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 13:26:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σκορπιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ανακάλυψη των χαρτών του Πιρί Ρέις απέδειξε ότι οι αρχαιότατοι Έλληνες γνώριζαν όλη την υφήλιο *

Η ανακάλυψη του «χάρτη του Ζήνωνος» (1380) απέδειξε ότι οι αρχαίοι είχαν εξερευνήσει τις χώρες του Αρκτικού κύκλου , αφού σ'αυτόν παρουσιάζονται όρη της Γροιλανδίας , που επισημάνθηκαν μόλις το 1947-49.

Το ίδιο ισχύει και για την Ανταρκτική , όπως απέδειξε η εύρεση του χάρτη που σχεδίασε το 1737 ο Γάλλος ακαδημαϊκός Φιλίπ Μπυά , ως αντίγραφο πανάρχαιων Ελληνικών χαρτών . Σ'αυτόν η Ανταρκτική παρουσιάζεται να αποτελείται από δύο νησιά , πράγμα που ανακαλύφθηκε μόλις το 1958.

* Ο Πιρί Ρέις , Τούρκος ναύαρχος του 16ου αιώνα , κατάρτησε ένα παγκόσμιο άτλαντα χρησιμοποιώντας χάρτες που κατείχε ένας Ισπανός ( που μετείχε στα 3 ταξίδια του Κολόμβου , ο οποίος οδηγήθηκε από χάρτες των αρχαίων Ελλήνων ) και οκτώ παγκόσμιους χάρτες (που οι Αραβες ονόμαζαν Ζοφεριγιέ) οι οποίοι σχεδιάστηκαν την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Οι χάρτες αυτοί παρουσιάζουν τα δυτικά παράλια της Ευρώπης και Αφρικής , τα ανατολικά της Νοτ. Αμερικής και την παραλιακή γραμμή της Ανταρκτικής.

Οι χάρτες αυτοί :

Έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο της Γεωγραφικής προβολής , που υποτίθεται οτι εφευρέθηκε κατά τον 20ον αιώνα.

Αναφέρουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ Ευρώπης - Αφρικής και Αμερικής , οι οποίες μετρήθηκαν μόνο κατά τον 18ο αιώνα.

Έχουν τον Νότιο παγωμένο Ωκεανό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα , όπως θα ήταν χωρίς πάγους .

Παρουσιάζουν την Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε το 1830 , σημειώνοντας τα βουνά της με τα ύψη τους που ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί .

Η Υδρογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την γνησιότητα των χαρτών στους οποίους έδωσε ηλικία 5000 ετών.

(οι χάρτες του Πιρί Ρέις που διασώθηκαν βρίσκονται σήμερα στο εθνικό μουσείο της Τουρκίας)




Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Γεωργίου Γεωργαλά "Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΩΝ" εκδόσεις ΤΟΤΕ από όπου προέρχονται και τα παραπάνω σχόλια.


141166Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σκορπιος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


113 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 14:52:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σκορπιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελληνικές οι ρίζες της Πομπηίας»

Τις ελληνικές ρίζες της Πομπηίας κατάφεραν να εντοπίσουν Ιταλοί αρχαιολόγοι, τεκμηριώνοντας για πρώτη φορά με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως τη -θρυλούμενη μέχρι πρότινος- προχριστιανική ιστορία της πόλης.


«Ελληνική και ετρουσκική - η μυστική προέλευση της Πομπηίας», αναγγέλλει η «Κοριέρε ντελα Σέρα» την αρχαιολογική ανακάλυψη στην πόλη που κοκκάλωσε κάτω από τη λάβα του Βεζουβίου στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ.. Οι ανασκαφές που έγιναν από ομάδες αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου της Περούτζια και του Ανατολικού Ινστιτούτου της Νάπολης, έφεραν στο φως στην έκτη περιοχή -δηλαδή τη βορειοδυτική γειτονιά της Πομπηίας- τοίχους ιδιωτικών κτιρίων που χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ. αλλά και σπαράγματα περιμετρικών τειχών και θεμέλια οικοδομημάτων του 6ου αιώνα π.Χ. Στους τοίχους των ιδιωτικών κατοικιών αποκαλύφθηκαν ορθογώνιες επιστρώσεις δουλεμένες σε διάφορα χρώματα με μια τεχνική που παραπέμπει στον 3ο αιώνα π.Χ.

Βγήκαν όμως, επίσης, στο φως λιθόστρωτα σε χρώμα πορφυρό με γεωμετρικές μωσαϊκές παραστάσεις από λευκές ψηφίδες, επίσης χαρακτηριστικές της εποχής. Βάσει των νέων ευρημάτων οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι τον 6ο αιώνα π.Χ. ανεγέρθηκαν -περιμετρικά της πόλης που θα προστάτευαν- τα πρώτα τείχη και άρχισαν να χτίζονται οι πρώτοι ναοί. Ο πρώτος πυρήνας της πόλης χτίστηκε στην άκρη ενός βράχου, 25 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, έχοντας στα δυτικά της τον ποταμό Σάρνο. Τους πρώτες αιώνες ζωής της η Πομπηία επηρεάστηκε σημαντικά από τον ελληνικό και τον ετρουσκικό πολιτισμό, που ήταν τότε κυρίαρχοι στην ευρύτερη περιοχή της Καμπανίας. Περί το 474 π.Χ. οι Ετρούσκοι νικήθηκαν στην Κύμη από τους Κυμαίους και τους Συρακούσιους. Σταδιακά άπλωσαν την κυριαρχία τους στην περιοχή οι Σαμνίτες, που κατέβηκαν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Τότε ήταν που η Πομπηία άρχισε να γίνεται ισχυρό αστικό κέντρο.

Μιλώντας στην «Κοριέρε ντελα Σέρα», ο έφορος της Πομπηίας Τζιοβάνι Γκούτζο εξηγεί: «Η ήττα της Καρχηδόνας άνοιξε διάπλατα στους Ρωμαίους μια δεύτερη πόρτα στη Μεσόγειο και η οικονομική ανάπτυξη ήταν τόσο σημαντική, που πλούτισαν ακόμα και οι Σαμνίτες κάτοικοι της Πομπηίας. Τα σημάδια μιας κλιμακούμενης ανάπτυξης έγιναν εμφανή στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της πόλης: οι κατοικίες διακοσμήθηκαν, τα λιθόστρωτα στολίστηκαν με ψηφιδωτά και το οδικό δίκτυο μάλλον τροποποιήθηκε εκείνη την περίοδο. Το πολεοδομικό σύστημα ανανεώθηκε εκ βάθρων. Ετσι ανακαλύπτουμε τις ελληνικές ρίζες και τις ετρουσκικές επιρροές ενός οικισμού, που μέχρι πριν από λίγο χρόνο θεωρούνταν η αποθέωση του ρυθμού της αυτοκρατορικής περιόδου».


Πηγή: Κοριέρε ντελα Σέρα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2003


141166Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Σκορπιος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


113 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 15:06:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Σκορπιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρέθηκαν στην είσοδο του Ολυμπιακού Σταδίου


Αγαλμα νύμφης και ρωμαϊκή δεξαμενή


Τεράστια ρωμαϊκή δεξαμενή και ένα μαρμάρινο άγαλμα νύμφης σε μέγεθος λίγο μικρότερο του φυσικού βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του Ολυμπιακού Σταδίου (Καλογρέζα), όπου κατασκευάζεται η νέα οδός Σπύρου Λούη.

Το Αγαλμα νύμφης που βρέθηκε στην Καλογρέζα
Πρόκειται για μια δεξαμενή νερού, στην οποία συγκεντρώνονταν τα νερά και αναδιανέμονταν στις γύρω περιοχές. Συνδέεται μάλιστα με πήλινο αγωγό 50-60 εκατοστών ο οποίος έχει κατεύθυνση προς το Χαλάνδρι και φαίνεται πως την τροφοδοτούσε. Θεωρείται σημαντική, όπως μας είπε ο ανασκαφέας της, αρχαιολόγος της Β' ΕΠΚΑ Δημήτρης Σκιλάρντι, γιατί είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις που έχουν βρεθεί στα ολυμπιακά έργα. Εχει μήκος 30 μ., πλάτος 10,5 μ. και περιβάλλεται από τοίχο ύψους 2 μ., ενώ το δάπεδό της είναι καλυμμένο με πήλινες ψηφίδες.

Ο κ. Σκιλάρντι τη χρονολογεί στο 2ο αι. μ.Χ., όπως και το άγαλμα το οποίο βρέθηκε κατά την αφαίρεση των μπάζων. Το γυναικείο άγαλμα είναι ακέφαλο και καλής τέχνης. Εχει ήδη μεταφερθεί στο Μουσείο του Πειραιά, ενώ η ανασκαφή συνεχίζεται.

Το γεγονός το πληροφορηθήκαμε από την έκκληση που απηύθυνε χθες προς τα κόμματα, το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Αθήνα 2004 κ.λπ. ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτισκός Σύλλογος Νέας Φιλοθέης «Αγιος Γεώργιος», προκειμένου να μην μπαζωθεί το αρχαίο με το αιτιολογικό της καθυστέρησης των ολυμπιακών έργων. Η δεξαμενή πέφτει κατά τα 2/3 στον παράδρομο που δημιουργείται σε εκείνο το σημείο και θα μπορούσε να διαμορφωθεί έτσι που να αναδειχθεί το αρχαίο χωρίς να καταργηθεί ο δρόμος. Αυτή είναι η άποψη του αρχαιολόγου.

Πάντως, από το υπουργείο Πολιτισμού διευκρινίζεται ότι η Β' ΕΠΚΑ παρακολουθεί συστηματικά την ανασκαφή. Τα ευρήματα φυλάσσονται στο Μουσείο Πειραιά, η ανασκαφή συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί θα υποβληθεί ο σχετικός φάκελος στις αρμόδιες υπηρεσίες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/06/2003


141166Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2004, 17:45:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σκορπιε σε ευχαριστουμε για την ενημερωση σου με τα τοσο σημαντικα στοιχεια που βρηκες.
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια δημοσιευση με εκεινη την κατασκευη που βρεθηκε στην Μεσογειων στο υψος του Σταυρου αριστερα οπως ανεβαινουμε.
Ενδιαφερον εχει να επισκεφθητε και το εκκλησακι της αγιας Θεκλας που μεταφερθηκε λιγα μετρα πιο πανω προς τα μεσα για την διαπλατυνση του δρομου(Μεσογειων) γυρω απο το εκκλησακι υπαρχουν σημαντικα αρχαιολογικα ευρηματα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aenaos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


94 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 02:49:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ''ΣΚΑΛΑ''(ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ)ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 10:08:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια δημοσιευση με εκεινη την κατασκευη που βρεθηκε στην Μεσογειων στο υψος του Σταυρου αριστερα οπως ανεβαινουμε.


Τι κατασκευη ηταν αυτη...?!
Δεν εχω ακουσει τιποτα σχετικο!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 12:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΑΛΑ? ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΚΑΛΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aenaos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


94 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 14:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΠΕΖΟΣ,ΟΧΙ ΣΚΑΛΑ,ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΕΙΟ ,ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ(ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΝΗΜΕΙΟ,ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ).ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ(ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΩ),ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΑΟ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2004, 20:55:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η κατασκευη που βρεθηκε στην Μεσογειων μαλλον ειναι βυζαντινο μνημειο και μια αρχαιολογος που ηταν εκει κατα την μεταφορα του μνημειου πιο μεσα απο μεγαλο γερανο (το μνημειο κοπηκε αν θυμαμαι καλα σε 3 κομματια) μα ςειπε οτι ισως να προκειτε για ενα ειδος φουρνου η υποκαυστο για καποιο λουτρο που πιθανον να υπηρχε σε αυτην την θεση αλλα δεν ηταν σιγουρη για την χρηση του.
Ειναι αρκετα μεγαλο κτισμα με μια μικρη θολωτη εισοδο μεσα επισης υπαρχουν ανοιγματα σαν μικρα λαγουμια γυρω και κατω απο ενα καθισμα κυκλικο που υπαρχει μεσα στην κατασκευη.
Θα ηθελα να ρωτησω την μαρινα που ειπε οτι ειναι απο τους Δελφους τι γνωριζει για το βαραθρο που υπαρχει στο χασμα των Δελφων με την μεταλλικη σκαλα και βαθους 60 μετρων ας σημειωθη οτι πλαι στην σκαλα κατεβαινει καλωδιο με τοποθετημενες λαμπες!!!
Η ολη κατασκευη η σκαλα και το καλωδιο με τις λαμπες δειχνουν οτι εχουν τοποθετηθει εδω και παρα πολλα χρονια απο ποιους ομως; και γιατι;
Τι εχει γινη εκει; τι λενε οι αρχαιολογοι το γνωριζουν ;
Αν θελετε μπορω να γραψω μια διευθυνση να δειτε καποιες φωτογραφιες απο το σημειο που υπαρχουν στο διαδυκτιο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2004, 11:04:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν θελετε μπορω να γραψω μια διευθυνση να δειτε καποιες φωτογραφιες απο το σημειο που υπαρχουν στο διαδυκτιο.

Για δωσε το link...να δουμε και εμεις...!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2004, 19:17:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φωτογραφιες απο το βαραθρο με την σκαλα στο χασμα των Δελφων
http://homepages.pathfinder.gr/paneios/delfoi

Σκαλα με φωτισμο για να κατεβαινουν σε βαραθρο !!!
Ποιοι ποτε και γιατι.
Και οχι σε καποιο τυχαιο μερος αλλα στους Δελφους!!
Η κατασκευη δεν ειναι καθολου προχειρη και βεβαιως απο οτι φαινεται εχει τα χρονακια της καποιοι ηθελαν σχετικα ευκολη και γρηγορη προσβαση στο βαραθρο και δεν ηταν σπηλαιολογοι (οι σπηλαιολογοι δεν χρησιμοποιουν τετοιες μεθοδους δεν στηνουν τετοιες σκαλες).
Αυτα
Εις υγειαν της ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Λετε να εχει σχεση η Γαλλικη αρχαιολογικη σχολη με το ολο κατασκευασμα;


Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 26/01/2004 19:19:13

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 27/01/2004 16:23:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

scully
Πλήρες Μέλος

Greece
916 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2004, 12:19:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους scully  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φωτογραφε, ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες...!!!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 12:01:24  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ.ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΧΝΑ.ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΙΤΑΛΟ, ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΚΥΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ...3 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΨΑΧΝΑΜΕ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΩΜΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...
ΝΑΙ,ΑΥΤΗ Η "ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΑΛΑ" ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2004, 18:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαρινα περιμενουμε λοιπον να μας πεις αν θυμηθεις κατι σχετικο
Α και κατι αλλο ο Ιταλος μπορει να επεσε σε εκεινα τα σκαλακια που σε ανεβαζουν στο σημειο που δεν μπορεις να πας παραπανω στην Κασταλια ειναι τοσο λεια απο τους αιωνες που εχουν περασει που γλυστρας για πλακα.
Αν γνωριζεις μαρινα για ποια σκαλακια λεω θα καταλαβες οτι μιλω για αυτα που ειναι μετα τα λαξεμενα ανοιγματα που βρισκουμε στα δεξια πηγαινοντας μεσα στο φαραγγι.
Εκεινο που βεβαια προκαλει απορια ειναι οτι τα σκαλια αυτα σε βγαζουν σε ενα σημειο οπου γυρω σου υψωνονται καθετοι βραχοι περιπου 8 μετρων και χωρις να υπαρχει αλλος τροπος να ανεβεις ψηλοτερα εκτος αν κανεις αναριχηση.
Να υποθεσω οτι γινοταν καποια τελετη σε αυτο το σημειο υπηρχε κατι που τωρα πια δεν υπαρχει;
Αν γνωριζεις κατι ¨φωτισε¨και εμας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
274 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2004, 00:45:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ)

Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές

Το ελληνικό κράτος από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα επεδίωξε την ίδρυση ξένων αρχαιολογικών σχολών και διευκόλυνε ουσιαστικό το ερευνητικό τους έργο. Οι ξένες αρχαιολογικές σχολές ιδρύονται με απόφαση των κυβερνήσεων τους και λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Το επιστημονικό έργο που έχουν παράγει οι αρχαιολογικές σχολές είναι ιδιαίτερα πλούσιο και η συμβολή τους στη διεύρυνση της γνώσης μας για τον ελληνικό πολιτισμό πολύτιμη.


Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή
Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών
Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο
Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή
Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα
Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή
Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών
Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών
Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών
Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών
Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο
Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο
Βελγική Αρχαιολογική Σχολή εν Ελλάδι
Οι μονοι που δεν εχουν σχολη εδω ειναι μου φαινεται οιMassai


Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 29/01/2004 00:47:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2007, 12:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά έγινε καμμία "σπηλαιοκατάδυση" ???

http://homepages.pathfinder.gr/paneios/delfoi

Κρίμα που "χάθηκε" αυτό το θέμα......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wainamoinen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2007, 14:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wainamoinen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Καλησπέρα....

Δεν γνωρίζω περισσότερα για το θέμα του "2ου" Παρθενώνα.... Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ο καθηγητής μου, μας είχε πει ότι ο φίλος του μπήκε μέχρι ενός σημείου, διότι μετά λιγόστευε ο αέρας... Και ότι είχε δει παραπάνω του ενός μνημεία....

Πάντως για τον Ιερό Βράχο, ότι είναι κοίλος (κούφιος δηλαδή...), το έχω ακούσει από πολλούς. Σχετικά με αναφορές, στο ALTER είπαν ότι αυτός ο αρχαιολόγος το είχε αναφέρει στο 1ο τεύχος του περιοδικού ΙΧΩΡ. Αν το έχει κανείς σας ας ανατρέξει και ας κάνει έναν κόπο να μας αναφέρει κάποια πραγματάκια.....

Άσχετο: ο ίδιος αρχαιολόγος, είπε ότι κάποτε εργαζόταν στο υπουργείο πολιτισμού και ότι οι καταστροφές που γίνονται με τις ευλογίες των "υπευθύνων" είναι πάμπολλες.... Όπως στην περιοχή Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν βρει ολόκληρη υποθαλάσσια πόλη, την μπάζωσαν και έφτιαξαν τα (αν θυμάμαι καλά...) διυλιστήρια (ή ήταν ιχθυοκαλλιέργειες;;; Δεν θυμάμαι... Αν κάποιος από εσάς είναι από εκεί ας μας πει τί από τα 2 υπάρχει...)


-------------------------

Καλή χρονιά
Υπάρχουν ελπίδες να αναστηθεί το θέμα?
Ελπίζω σε θετική απόκριση.

Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Το μέρος που αναφέρεται ο φίλος είναι το Πλατυγιάλι.

Ένα από αυτά τα οποία φημίζεται ο τόπος
είναι η διακίνηση αρχαιοτήτων, σύμφωνα με
πάντα με τις κακές γλώσσες. Το υλικό άφθονο,
αδιαφορία κρατική φυσικά, και καλοθελητές.

Π.χ. η αρχαία πόλη φαίνεται εντελώς αφύλακτη, με
ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Για να μην μακρυλογώ, αναφορικά με την περιοχή
του λιμανιού.
Η ύπαρξη της αρχαίας πόλης είναι γνωστή από παλιά.
Το είχα ακούσει από τον παππού κλπ. Όχι μόνο σαν
Φήμη αφού όποιος βούταγε έβγαζε πολύ περισσότερα
από απλούς αμφορείς.
Από τις περιγραφές τους φαινόταν ότι η πόλη ήταν
σε κατάσταση ώστε και ο ποιο άσχετος το καταλάβαινε,
από αγάλματα κλπ. που υπήρχαν.

Ο συγκεκριμένος κόλπος είναι ένα τέλειο φυσικό λιμάνι
Με βάθος από ότι λένε πολύ μεγάλο.
(Δεν χρειάστηκαν δηλ. εργασίες εκβάθυνσης, ενώ λίγο
μπάζωμα κρίθηκε αναγκαίο).
Χρησιμοποιήθηκε στον Β΄ παγκόσμιο, σαν λιμάνι.

Πρώτα κυκλοφόρησαν οι φήμες περί Νατοϊκής βάσης.
Έπειτα για διάφορες άλλες λειτουργίες.

Κάποια στιγμή οι εργασίες αρχίσανε, αλλά κώλυσαν
στα ευρήματα. Μετά από μεγάλο αγώνα για να τα
Θάψουνε το καταφέρανε με τις ευλογίες του
Αρμόδιου Υπουργείου (εποχή Μελίνας). Έγινε
Μια γρήγορη επιδρομή από την αρχαιολογική,
πέσανε δύτες, ανασύρανε ότι άξιζε και δόθηκε
η άδεια να μπαζωθεί, και να συνεχιστεί η κατασκευή
του λιμανιού. Βέβαια εάν όντως έγινε αυτή η
έρευνα θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία, ως
η ταχύτερη στα χρονικά της Ελλάδας.

Συνεχίζω …..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wainamoinen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2007, 15:05:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wainamoinen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Καλησπέρα....

Δεν γνωρίζω περισσότερα για το θέμα του "2ου" Παρθενώνα.... Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ο καθηγητής μου, μας είχε πει ότι ο φίλος του μπήκε μέχρι ενός σημείου, διότι μετά λιγόστευε ο αέρας... Και ότι είχε δει παραπάνω του ενός μνημεία....

Πάντως για τον Ιερό Βράχο, ότι είναι κοίλος (κούφιος δηλαδή...), το έχω ακούσει από πολλούς. Σχετικά με αναφορές, στο ALTER είπαν ότι αυτός ο αρχαιολόγος το είχε αναφέρει στο 1ο τεύχος του περιοδικού ΙΧΩΡ. Αν το έχει κανείς σας ας ανατρέξει και ας κάνει έναν κόπο να μας αναφέρει κάποια πραγματάκια.....

Άσχετο: ο ίδιος αρχαιολόγος, είπε ότι κάποτε εργαζόταν στο υπουργείο πολιτισμού και ότι οι καταστροφές που γίνονται με τις ευλογίες των "υπευθύνων" είναι πάμπολλες.... Όπως στην περιοχή Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν βρει ολόκληρη υποθαλάσσια πόλη, την μπάζωσαν και έφτιαξαν τα (αν θυμάμαι καλά...) διυλιστήρια (ή ήταν ιχθυοκαλλιέργειες;;; Δεν θυμάμαι... Αν κάποιος από εσάς είναι από εκεί ας μας πει τί από τα 2 υπάρχει...)


-------------------------

Καλή χρονιά
Υπάρχουν ελπίδες να αναστηθεί το θέμα?
Ελπίζω σε θετική απόκριση.

Αστακός Αιτωλοακαρνανίας
Το μέρος που αναφέρεται ο φίλος είναι το Πλατυγιάλι.

Ένα από αυτά τα οποία φημίζεται ο τόπος
είναι η διακίνηση αρχαιοτήτων, σύμφωνα με
πάντα με τις κακές γλώσσες. Το υλικό άφθονο,
αδιαφορία κρατική φυσικά, και καλοθελητές.

Π.χ. η αρχαία πόλη φαίνεται εντελώς αφύλακτη, με
ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Για να μην μακρυλογώ, αναφορικά με την περιοχή
του λιμανιού.
Η ύπαρξη της αρχαίας πόλης είναι γνωστή από παλιά.
Το είχα ακούσει από τον παππού κλπ. Όχι μόνο σαν
Φήμη αφού όποιος βούταγε έβγαζε πολύ περισσότερα
από απλούς αμφορείς.
Από τις περιγραφές τους φαινόταν ότι η πόλη ήταν
σε κατάσταση ώστε και ο ποιο άσχετος το καταλάβαινε,
από αγάλματα κλπ. που υπήρχαν.

Ο συγκεκριμένος κόλπος είναι ένα τέλειο φυσικό λιμάνι
Με βάθος από ότι λένε πολύ μεγάλο.
(Δεν χρειάστηκαν δηλ. εργασίες εκβάθυνσης, ενώ λίγο
μπάζωμα κρίθηκε αναγκαίο).
Χρησιμοποιήθηκε στον Β΄ παγκόσμιο, σαν λιμάνι.

Πρώτα κυκλοφόρησαν οι φήμες περί Νατοϊκής βάσης.
Έπειτα για διάφορες άλλες λειτουργίες.

Κάποια στιγμή οι εργασίες αρχίσανε, αλλά κώλυσαν
στα ευρήματα. Μετά από μεγάλο αγώνα για να τα
Θάψουνε το καταφέρανε με τις ευλογίες του
Αρμόδιου Υπουργείου (εποχή Μελίνας). Έγινε
Μια γρήγορη επιδρομή από την αρχαιολογική,
πέσανε δύτες, ανασύρανε ότι άξιζε και δόθηκε
η άδεια να μπαζωθεί, και να συνεχιστεί η κατασκευή
του λιμανιού. Βέβαια εάν όντως έγινε αυτή η
έρευνα θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία, ως
η ταχύτερη στα χρονικά της Ελλάδας.

Συνεχίζω …..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wainamoinen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2007, 15:14:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wainamoinen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δύο πιθανότητες, κατά την προσωπική μου άποψη,
δεδομένου ότι βάση των όσων έγιναν γνωστών δεν
υπήρχε χρόνος να αξιολογηθούν τα ευρήματα.

Α. λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά για τον τόπο,
Την σχέση του με το βασίλειο της Ιθάκης, το ότι
Ακόμα ερευνούν την ακριβή του τοποθεσία κλπ
Φοβήθηκαν μην τυχόν και είναι κάτι σημαντικό
Και το έφαγαν.

Β. το θέμα φαίνεται ότι δεν ήταν απλά η κατασκευή
Ενός λιμανιού.
Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, επισήμως προορίζονταν για
διαλυτήριο πλοίων ή χημικά απόβλητα.
Μετά για εμπορικό λιμάνι.
Όταν τελείωσαν έμεινε στον πάγο, για χροοονιιααα.
Η κατασκευή σίγουρα κόστισε μεγάλη
ταλαιπωρία και χρήμα για να αιτιολογεί κάτι τέτοιο.
Σκεφτείτε ότι ήταν γνωστά τα αρχαία της περιοχής,
έπρεπε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και
να γίνει και το μπάζωμα. Και όλα αυτά γιατί?
Το λιμάνι ακόμα είναι σε αχρηστία, όχι όμως
και πολύ γιατί βολεύει μια χαρά κάτι
συμμαχικά πλοία…….
…………………………….

Όσο για την σπουδαιότητα ή μη της πόλης
μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ο Αστακός ήταν μία από τις Ακαρνανικές
πόλεις ανήκοντες στο βασίλειο της Ιθάκης.
Αναφέρονται με τον Οδυσσέα στον Τροία.
Δεν γνωρίζω για πρόσφατες εξελίξεις ή
εάν η πληροφόρησή μου είναι λάθος,
η πραγματική του τοποθεσία ήταν άγνωστη
και όταν βρέθηκε η πόλη, υπήρξε μία
ελπίδα. Χρόνος όμως όχι.

Πολλά ειπώθηκαν τότε, αλήθεια ή παραμύθια
δεν το γνωρίζω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1523438
Maintained by Digital Alchemy