Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

 

Προηγούμενα Τεύχη
Τεύχος Νο 16
Τεύχος Νο 14
Τεύχος Νο 12
Τεύχος Νο 10
Τεύχος Νο 8
Τεύχος Νο 6
Τεύχος Νο 4
Τεύχος Νο 2

mystery - Μεταεκδοτική


mystery

Εκδόσεις "Μεταεκδοτική"

Τεύχος 18, Μάιος 2006

mystery, Το εξώφυλο του καινούργιου Τεύχους

Περιεχόμενα Τεύχους 18, Μαΐου 2006

ΜΠΑΦΟΜΕΤ: ΠΟΙΟ ΔΑΙΜΟΝΑ (ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ) ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΝΑΪΤΕΣ;
Πολλά έχουν γραφτεί για τους Ναΐτες, ελάχιστοι όμως έχουν καταφέρει να δώσουν απαντήσεις στα ακριβή αίτια που οδήγησαν τους ιππότες του Ναού στην εξόντωση. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους ήταν η μυστική θρησκεία του Μπαφομέτ. Ποιος πραγματικά όμως ήταν ο Μπαφομέτ; Ειδώλιο κάποιου δαίμονα της Σολομωνικής; Το μουμιοποιημένο κεφάλι του ιδρυτή του Τάγματος; Ή μήπως το απαγορευμένο άγαλμα του Μωάμεθ; Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ σηκώνει το πέπλο της ιστορίας και δίνει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε πίσω του το μεγάλο μυστήριο των Ναϊτών. Παρουσιάσει καινούργια, αδημοσίευτα στοιχεία για την συνωμοσία του Βατικανού και εξετάζει τον άγνωστο ρόλο της Εκκλησίας του Σατανά.

ΜΑΪΣΤΡΕΣ: Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΤΕΣ
Στη Θράκη και τη Μακεδονία του χθες, υπήρχε κάποτε η φυλή των Μαϊστρών, γυναίκες που γνώριζαν τις αρχαίες τέχνες της μαγείας, έδεναν τον έρωτα και κατέβαζαν το φεγγάρι στις παράξενες γιορτές τους όπου χόρευαν γυμνές. Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ βρήκε τα ίχνη των χαμένων μαγισσών και μας μεταφέρει στη μαγεία της άγνωστης ελληνικής παράδοσης αποκαλύπτοντας ξεχασμένες μαγικές τελετουργίες.

ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ: Η ΜΑΓΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε το Σινικό Τείχος. Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως, αφορά τον πραγματικό λόγο κατασκευής του, την προστασία της χώρας από τα πνεύματα! Το παράξενο αυτό στοιχείο -όπως και πολλά ακόμη ιδιόμορφα γεγονότα από την ζωή του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας που έπινε χρυσό για να γίνει αθάνατος- αποκαλύπτει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ.

ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να βαδίζουν στη φωτιά δίχως να καίγονται; Πρόκειται για θαύμα ή για κάποιο φυσικό φαινόμενο που περιμένει να εξηγηθεί από την επιστήμη; Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΑΜΗΣ μας ταξιδεύει στα σύγχρονα μυστήρια της Ελλάδας, την αλήθεια για το σκήνωμα του Βησσαρίωνα, τη σχέση του Τανάγρα και των Ελλήνων παραψυχολόγων με την πυροβασία αλλά και το φαινόμενο της ακαΐας στις άλλες θρησκείες.

ΑΚΟΜΗ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΛΙΘΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ…
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗ

ΚΟΡΑΚΙ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΑΛΙΣΤΕΡ ΚΡΟΟΥΛΙ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ 666
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ!
Του ΘΩΜΑ ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗ

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΣΤΕΣ!
Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗ