Σεπτέμβριος 2002


 
  Δευτέρα 30
Σεπτεμβρίου
Και τρίτη μυστική πόρτα στους "αεραγωγούς"
της Μεγάλης Πυραμίδας !!

Όπως φαίνεται αυτές τις ημέρες η Αιγυπτιολογία διανύει μία από τις πλέον παραγωγικές περιόδους της!
Ο Υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου αποκαλύπτει την ανακάλυψη και τρίτης (!!) κρυφής πόρτας μέσα στον Κατώτερο Βόρειο Αεραγωγό που ξεκινάει και αυτός από τον "θάλαμο της Βασίλισσας", λίγες μόλις μέρες μετά την πρώτη συγκλονιστική εξερεύνηση στον Νότιο και την αποκάλυψη της μυστηριώδους 2ης πόρτας εκεί...
Διαβάστε οπωσδήποτε το νέο μας, όπως επίσης και τα, εμπλουτισμένα, σχετικά νέα των προηγούμενων ημερών:

Το Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας ! -
- Τι βρίσκεται πισω από την Πόρτα;

- Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την
"Θύρα του Gantenbrink" ;;
(έχει εμπλουτιστεί με καινούργια στοιχεία και φωτογραφίες)

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 27
Σεπτεμβρίου
Η Δευτέρα Παρουσία... έγινε στη Σιβηρία ;;

Στα μέσα Αυγούστου, πάνω από 4000 προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου συγκεντρώθηκαν στο μικρό χωριό Petropavlovka της Σιβηρίας, για να ακούσουν το κήρυγμα ενός πρώην τροχονόμου, για τον οποίο πιστεύουν ότι είναι ο Ιησούς και να βαπτιστούν απ' αυτόν στα νερά του ποταμού του χωριού!

Περισσότερα

 
"Το Γεράκι & ο Λύκος"

Διαβάστε οπωσδήποτε την καινούργια μελέτη του ΚΕΛΣΟΥ υπό το φως της Μεταφυσικής!
Με έναυσμα την πολύ καλή κινηματογραφική ταινία Ladyhawk, το άρθρο εκτός του μεγάλου πλήθους πληροφοριών που μας προσφέρει σχετικά με τους Χαρακτήρες-Σύμβολα της ταινίας είναι και ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα του πόσο βαθύτερη και ουσιαστικότερη μπορεί να γίνει η "ματιά" μας στον κόσμο όταν χρησιμοποιήσουμε το πρίσμα της αρχέγονης σοφίας που ενώνει τα πάντα...

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 25
Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί Φίλοι του ESOTERICA.gr, με χαρά μας σας ανακοινώνουμε ότι ο Διαγωνισμός που έχουμε ήδη αναγγείλει ξεκινάει σήμερα. Θα κρατήσει περίπου 2 μήνες.
Μην χάσετε την ευκαιρία! Επισκεφθείτε τη σελίδα του Διαγωνισμού, διαβάστε τις Ερωτήσεις και τους όρους συμμετοχής και αποστείλετε σήμερα κιόλας τις απαντήσεις σας!

Τα Δώρα του Διαγωνισμού είναι χορηγεία του Περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, τους υπεύθυνους του οποίου και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσφορά τους.

ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

 
  Δευτέρα 23
Σεπτεμβρίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 15 - 25/9/2002 **

Κατά την γνώμη μας το επερχόμενο 15ο τεύχος του περιοδικού "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ένθετου στην Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" - είναι από τα πλέον περιεκτικά έως τώρα, όσον αφορά την ποσότητα και από τα πιο σημαντικά όσον αφορά την ίδια τη θεματολογία του:
Ξεχασμένοι και άγνωστοι πολιτισμοί, εκπληκτικά, πλην όμως "θαμμένα" επιστημονικά πειράματα του παρελθόντος, κατακλυσμοί και εφιαλτικά ορμάματα ολοκληρωτικής καταστροφής, εσωτεριστές επιστήμονες, επιθανάτιες εμπειρίες και πολλά άλλα...
Προσπαθείστε να μην το χάσετε!
Με 5 άρθρα από το αρχείο του ESOTERICA.gr:

- Tο ημερολόγιο των Mάγια,
- Aρχαίοι πολιτισμοί του Περού,
- Eπιστήμονες και εσωτερισμός,
- Θούλη: «Tο Λευκό Nησί»,
- Ξεχασμένα πειράματα

Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 22
Σεπτεμβρίου
Οδηγός Feng Shui για το 2003 !!

"Η τέχνη του Feng Shui εξασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα από όλους τους Αυτοκράτορές της αλλά και μέχρι τις μέρες μας από τεράστιες πολυεθνικές εταιρίες."

Με οδηγό το καινούργιο άρθρο της εξαιρετικής μας εξωτερικής Συνεργάτιδος, κας Γιούλης Κιάφη, κατανοήστε την "προσωπικότητα" του σπιτιού σας ή του εργασιακού σας χώρου, τον τρόπο με τον οποίο επιδρά πάνω σας αλλά και τους τρόπους που εσείς μπορείτε να ελαττώσετε τις τυχόν αρνητικές επιδράσεις.

Ο οδηγός αυτός αναφέρεται στους υπόλοιπους μήνες του έτους που διανύουμε καθώς και σε ολόκληρο το έτος 2003 !!

Περισσότερα


 
  Παρασκευή 20
Σεπτεμβρίου
Αντίγραφο της Νεκράς θάλασσας στον Καναδά !!

Η "Λίμνη του Μανιτού" στην περιοχή Saskatoon του Καναδά θεωρείται από τους Ινδιάνους της περιοχής ως ένα δώρο του Μεγάλου Πνεύματος με θεραπευτικές ιδιότητες ανάμεσα στα άλλα!
Πέρα από την πίστη αυτή των ιθαγενών, που εύκολα θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως δεισιδαιμονική, τελευταίες έρευνες Καναδών επιστημόνων έχουν καταδείξει την μεγάλη ομοιότητα στην σύσταση των νερών της συγκεκριμένης λίμνης με την γνωστή Νεκρά Θάλασσα, αλλά συνεχίζονται πιο πέρα ακόμη με σκοπό να διερευνήσουν την εγκυρότητα των δοξασιών ότι η λίμνη μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες όπως η ευλογιά ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα!

Περισσότερα

 
Ο "Υπολογιστής" των Αντικυθήρων

Το περίεργο αυτό τεχνούργημα που ανακαλύφθηκε από σφουγγαράδες σε αρχαίο ναυγάγιο κοντά στα Αντικύθυρα, αποτελεί σύμφωνα με τον Καθηγητή Νόλα Πράις που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του ώς "το αρχαιότερο μηχανικό όργανο που διασώθηκε από την αρχαιότητα" αρκετό για να "αλλάξει ριζικά τις απόψεις μας σχετικά με τους Έλληνες" καθώς "φανερώνει μία πολύ μεγαλύτερη συνοχή στην ιστορική εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους επιστημονικούς κλάδους που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου πολιτισμού μας…".

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες απόψεις πρόκειται για ένα Ημερολογιακό Υπολογιστικό Μηχάνημα με την εκπληκτική ενσωμάτωση συστήματος διαφορικών γραναζιών!
Τα τέσσερα σωζόμενα τμήματα αυτού του μηχανισμού μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ακόμη και αν δεν το ξέρατε έως τώρα, μία μικρή (ή μεγαλύτερη) επίσκεψη θα σας αποζημιώσει... ποικιλοτρόπως!

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 17
Σεπτεμβρίου - ΙΙ
Μεγάλη Ανακάλυψη πίσω από την "Θύρα του Gantenbrink" στην Μεγάλη Πυραμίδα;;

Αυτό θα το αφήσουμε στον χρόνο να το αποδείξει ! Η παραπάνω δήλωση πάντως αντανακλά πλήρως τα λόγια του Dr. Zahi Hawass - Γενικού Γραμματέα των Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων ο οποίος και ηγείται της έρευνας!

Εμείς πάντως πιστοί στην υπόσχεση που σας δώσαμε χτες σας προσφέρουμε τα πρώτα εκπληκτικά αποτελέσματα της αποστολής, ελπίζοντας βέβαια τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν περισσότερο στην συνέχεια...

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 17
Σεπτεμβρίου
!! ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ - τεύχος Οκτωβρίου !!

Το Τεύχος Οκτωβρίου του Περιοδικού "ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" έχει ήδη κυκλοφορήσει! (Τεύχος Νο 170)

Το καινούργιο τεύχος του περιοδικού πραγματικά "έχει απ'όλα": πρωτοποριακές μεθόδους ανάπτυξης, ψυχολογία του βάθους, ανεξιχνίαστης σημασίας και σκοπιμότητας αντικείμενα... Ρίξτε επίσης μία ματιά στις αλλόκοτες φωτογραφίες από το τροπικό δάσος της Γουϊάνα!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Δευτέρα 16
Σεπτεμβρίου
Το Μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας !!

Θα αποκαλύψει ίσως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ένα από τα μυστικά της κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης που θα διενεργήσει στον κλεισμένο με πόρτα μυστηριώδη "αεραγωγό" το ειδικό μηχάνημα ρομπότ αύριο Τρίτη;

Η είδηση έχει βέβαια μεταδοθεί ποικιλοτρόπως από διάφορα μέσα οπότε ήδη ίσως γνωρίζετε ότι χιλιάδες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες αυτήν την αποστολή που θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα και που σκοπό έχει να αποκαλύψει τι βρίσκεται πίσω από την πέτρινη πόρτα που εσκεμμένα έχει τοποθετηθεί ώστε να κλείνει σε ένα σημείο το φρέαρ που ξεκινάει απο τον λεγόμενο "Θάλαμο της Βασίλισσας". Το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό γεγονός θα μεταδοθεί από το κανάλι του National Geographic και έχει εξάψει τη φαντασία τόσο των Αιγυπτιολόγων όσο και των απανταχού θιασωτών των Αρχαίων Μυστηρίων!!

Όσοι έχετε λοιπόν τη δυνατότητα (κατάλληλη δορυφορική σύνδεση) παρακολουθείστε οπωσδήποτε τις ιστορικές αυτές στιγμές στην τηλεόρασή σας. Εμείς από την πλευρά μας θα σας μεταφέρουμε το συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα της αποστολής από τις σελίδες μας! Ίσως τελικά, όπως διατείνονται κάποιοι, να είναι ένα γεγονός που θ'αλλάξει την όψη της γνωστής έως τώρα Ιστορίας!

Για την ώρα διαβάστε κάποιες λεπτομέρειες...

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 15
Σεπτεμβρίου
Η μυστική ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών

"Ο επίσημος σκοπός ύπαρξης της αδελφότητας των Ναϊτών Ιπποτών, σαν προστάτης των προσκυνητών, είναι και αυτός που αναφέρεται συνήθως στα βιβλία. Κρίνοντας από τις προσπάθειες τους και τις συνεργασίες τους, όμως, οι Ναϊτες είχαν πιο βαθείς στόχους από αυτούς που αποκαλύπτουν τα κείμενα, δημιουργώντας, για παράδειγμα, υλικά δοχεία, δισκοπότηρα για πνευματικά αποστάγματα σεβόμενοι τη μυστηριακή τους παράδοση, ομάδες μαθητείας, καθεδρικούς, εκκλησίες, ισορροπημένα έθνη, μια παγκόσμια αδελφότητα."

Το άρθρο πραγματεύεται κάποιες από τις πολλές πτυχές ενός πάντα ενδιαφέροντος μυστηρίου: αυτό της πραγματικής φύσης και βαθύτερης σκοπιμότητας αυτού του Μυστικιστικού Χριστιανικού Τάγματος. Μίας ομάδας ανθρώπων που τελικά κυνηγήθηκε "άγρια" και εξοντώθηκε από την Ιερά Εξέταση και τα κέντρα συμφερόντων και της οποίας η συμβολή στην εξέλιξη πολλών ιστορικών και κοινωνιοπολιτικών καταστάσεων ίσως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμαστε ...

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 12
Σεπτεμβρίου
Παρουσίαση και Σεμινάριο Feng Shui!

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 18:30 θα γίνει από την Γιούλη Κιάφη παρουσίαση με θέμα "Feng Shui και η διάσταση του χρόνου" !
Η παρουσίαση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Η Είσοδος είναι δωρεάν!
Η Παρουσίαση θα καλύψει θέματα όπως την προέλευση και ιστορία του Feng Shui, τις διαφορετικές σχολές και τι κάνει η κάθε μία, τη σχολή Flying Star (ιπτάμενα Αστρα), την εξήγηση παγκοσμίων φαινομένων, το Feng Shui "Do it yourself"!
Την Παρουσίαση θα ακολουθήσει Σεμινάριο Feng Shui το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου με Δίπλωμα του Master Raymond Lo.

Περισσότερες Πληροφορίες

 

 
  Τετάρτη 11
Σεπτεμβρίου
Εξωγήινοι στην Αρχαιότητα !

Οι Μύθοι και οι Παραδόσεις όλων των μεγάλων (τουλάχιστον) Πολιτισμών της Αρχαιότητας περιέχουν αφηγήσεις για επισκέψεις Εξωγήινων Οντοτήτων στην Γη!
Δεν είναι βέβαια κάτι που ανακάλυψε πρώτος ο γνωστός ερευνητής Ε.Φ.Νταίνικεν... Ίσα-ίσα η ευφάνταστη σκέψη του Νταίνικεν και αρκετών άλλων που ακολούθησαν βοήθησε στο να παρεκλίνει η κοινή γνώμη από τα πραγματικά στοιχεία καθώς αυτοί οι "ερευνητές" προσπάθησαν να αποδώσουν χαρακτηριστικά στους Εξωγήινους Επισκέπτες λίγο-πολύ διαφορετικά από αυτά που πραγματικά τους απέδιδαν οι άνθρωποι των αρχαίων εποχών και σε μεγάλο βαθμό επηρρεασμένα από τη σύγχρονη τεχνολογική μας ανθρωπότητα!

Για τους Πολιτισμούς της Αρχαιότητας οι Εξωγήινοι ήταν Οντότητες από Ενέργεια και Φως, πολύ ανώτερες σε σχέση με τον άνθρωπο που έπαιξαν οπωσδήποτε κάποιο ρόλο στην Εξέλιξη της Ανθρωπότητας, περισσότερο όσον αφορά τα ανώτερα, πνευματικότερης φύσης, επίπεδα της. Όσον αφορά τα Αεροσκάφη και την Υψηλή Τεχνολογία, αυτά ήταν, το πιθανότερο, μία ανθρώπινη κατάκτηση, αν θέλουμε να φέρουμε στο νου μας την Ατλαντίδα για παράδειγμα... Τα όποια οχήματα ή τεχνουργήματα αυτών των Οντοτήτων που πραγματεύεται το άρθρο μας ξεφεύγουν μάλλον κατά πολύ ακόμη και από την πλέον προχωρημένη φαντασία και υπερβαίνουν το αυστηρά υλικό πεδίο...

Περισσότερα

 

 
  Δευτέρα 9
Σεπτεμβρίου
** "ΦAINOMENA" - Τεύχος Nο 14 - 11/9/2002 **

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο 14ο τεύχος του περιοδικού "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" μας επιφυλάσσει αυτή η Τετάρτη. Με ενδιαφέρουσα και πολύπλευρη θεματολογία και τη συμβολή του ESOTERICA.gr με 5 άρθρα από το αρχείο του και τους "ακούραστους" ( ) Συντελεστές του:

- H εξέλιξη της αρχαιοελληνικής γνώσης,
- Yπάρχουν οι «EΨIΛON»; , από τον Συντονιστή των Forums και πολύτιμο μέλος της συντακτικής και ερευνητικής Ομάδας του ESOTERICA.gr, ΚΕΛΣΟ - Σχετική Συζήτηση >>
- UFO: H βεδική προσέγγιση,
- Aιγυπτιακά ιερογλυφικά στην Aυστραλία;,
- Crop Circles ή... νεραϊδόκυκλοι

Διαβάστε το! ...


"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Κυριακή 8
Σεπτεμβρίου
"ΤΑΛΩΣ το Ρομπότ"

Ο μύθος του Τάλω, του "χάλκινου ανθρώπου" της Κρήτης που μπορούσε να περιδιαβαίνει τρεις φορές τη μέρα την Κρήτη και να την προστατεύει από εχθρικές επιδρομές ή τις επιδρομές των πειρατών, σίγουρα εξάπτει την φαντασία μας...

Πολλά έχουν ειπωθεί για την πραγματική φύση του μυθικού αυτού Ήρωα.
Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι αρχαίες πηγές γι'αυτόν!


Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 6
Σεπτεμβρίου
Με επισκέφτηκε το Φάντασμα του Elvis !!

Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία του Rick Bonner που κυμαίνεται ανάμεσα στην "ύψιστη χάρη", στην φαντασίωση και στο "εξειδικευμένο" και "ψαγμένο" marketing...

Τα συμπεράσματα, όπως πάντα, δικά σας!

Εμείς τι άλλο να πούμε πάρα το ότι "η Μεταφυσική και ο Εσωτερισμός διεισδύει στα πάντα".

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 4
Σεπτεμβρίου
Το ESOTERICA.gr
2 ολόκληρα χρόνια κοντά σας!!

Έχοντας ήδη κλείσει από τον προηγούμενο μήνα 2 χρόνια κανονικής λειτουργίας και πάνω από 3 χρόνια συγκαταλέγοντας και την "πιλοτική" περίοδο δεν θα θέλαμε να κάνουμε έναν εκτενή απολογισμό των πραγμάτων που έχουν συμβεί μέσα από τον Τόπο μας αυτά τα χρόνια αν και θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αναφερθούμε στις εκατοντάδες χιλίαδες ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί τις σελίδες μας και στις δεκάδες χιλιάδες που τον επισκέπτονται κάθε μήνα - και που αυξάνονται συνεχώς με ολοένα και μεγαλύτερους ρυθμούς!

Θα αναφερθούμε όμως σε κάποιες (από τις πολλές) διακρίσεις μας που επισφραγίζουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο αυτήν την θέση του ESOTERICA.gr στο ελληνικό διαδίκτυο που για εμάς όλο αυτόν τον καιρό πάνω απ'όλα διαπιστώνεται καταρχήν από την ανταπόκρισή σας και την επικοινωνία μαζί σας.

Το ESOTERICA.gr βρίσκεται στην λίστα των δημοφιλέστερων ελληνικών διαδικτυακών τόπων "TopGR" που στηρίζεται όχι στις απόψεις και στην εμπειρογνωμοσύνη αναλυτών αλλά στον εγκυρότερο αυτήν την στιγμή παγκόσμιο δείκτη επισκεψιμότητας, τα στατιστικά στοιχεία του Alexa Web Search που δημιουργούνται δυναμικά από τις επισκέψεις σελίδων των δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του ομώνυμου βοηθήματος για τον MS Internet Explorer "Alexa Toolbar" και στηρίζεται από την τεχνογνωσία της μεγαλύτερης Μηχανής Αναζήτησης, το γνωστό Google!

Σύμφωνα μάλιστα με αυτά τα στοιχεία το ESOTERICA.gr είναι το ΔΕΥΤΕΡΟ site του TopGR με τον μεγαλύτερο ρυθμό παγκόσμιας ανόδου (10,63%) και το ΠΡΩΤΟ από τον κατάλογο των Vortals - Θεματικών Πυλών Περιεχομένου.

Μπορείτε κι εσείς να δείτε τον κατάλογο των δημοφιλέστερων ελληνικών Τόπων, TopGR από το πολύ καλό site Korinthorama.gr!

Επισκεφθείτε το Alexa Web Search για να δείτε τη θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη και να "κατεβάσετε" κι εσείς εάν θέλετε το "Alexa Toolbar" που θα δώσει πραγματικά "άλλη πνοή" στις πλοηγήσεις σας μέσα στο παγκόσμιο διαδίκτυο με εύκολες αναζητήσεις, πληροφορίες για τα sites που επισκέφτεστε, σχετικά sites και πολλά άλλα!

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα των "Greek Sites with Style", ίσως τον εγκυρότερο κατάλογο ελληνικών δικτυακών τόπων που δημιουργείται από τις αναλύσεις εμπειρογνωμόνων και διατηρεί τα αυστηρότερα κριτήρια στις καταχωρήσεις του σύμφωνα με την πληρότητα του περιεχομένου και στην αρμονική ισορροπία μεταξύ Σχεδιασμού και Περιεχομένου. Το ESOTERICA.gr έχει συμπεριληφθεί και στον κατάλογο αυτόν και χρησιμοποιώντας το παρακάτω Link μπορείτε να ψηφίσετε γι'αυτό και να δείτε ποιοι άλλοι τόποι συμπεριλαμβάνονται.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με το μεγαλύτερο δυνατόν ενθουσιασμό για να εμπλουτίσουμε την "Πύλη των Μυστηρίων" με νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας!

Για το προσεχές διάστημα περιμένετε πολύ σημαντικές και πρωτοποριακές, για το ελληνικό διαδίκτυο, εξελίξεις μέσα από τον Τόπο όλων μας!

Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

 

 
  Τρίτη 3
Σεπτεμβρίου
Βρέθηκε η Αρχαιότερη Πόλη της Αμερικής;

Ο περουβιανός αρχαιολόγος Ruth Shady Solis του Πανεπιστημίου του San Marcos, έφτασε στο συμπέρασμα ότι, μια ολόκληρη περιοχή που θεωρούνταν έρημη και ακατοίκητη είναι ίσως το λίκνο ενός πανάρχαιου πολιτισμού ηλικίας περίπου 5000 ετών!!
Αν η θεωρία του είναι σωστή, η περιοχή Caral είναι το αρχαιότερο κέντρο πολιτισμού της αμερικανικής ηπείρου και ένα απ' τα αρχαιότερα στον κόσμο!
Ανάμεσα στα εκπληκτικά ευρήματα είναι και μεγάλος αριθμός πυραμιδικών κατασκευών εντυπωσιακών διαστάσεων!

Περισσότερα

 




 
  Αρχείο ΝΕΩΝ